En meget lækker æblekage, der bages med æblebåde vendt i kanel og sukker. Kagen bliver meget svampet og er meget nem at lave.
Til en æblekage skal du bruge:
125 gram smør
200 gram sukker
2 teskefulde vaniljesukker
175 gram økologisk hvedemel
2 økologiske æg
1,5 teskefuld bagepulver
1 deciliter mælk
1 økologisk æble
1 spiseskefuld kanel
1 spiseskefuld sukker
Bagetid for æblekage med kanel: Cirka 35 minutter - afhængig af kagens størrelse.
Sådan bager du æblekage med kanel:
Kom smør, sukker og vaniljesukker op i en skål, og smuldr det godt rundt mellem fingrene. Bland mel og bagepulver sammen.
Pisk så æggene i skålen, tilsæt gradvist henholdsvis mel/bagepulver og mælken, og pisk til du har en luftig masse.
Del det økologiske æble i fire, og skær kernehuset væk. Skær så æblet i tynde både, som du vender godt rundt rundt i en blanding af en spiseskefuld kanel og en spiseskefuld sukker.
Kom dejen op i en smurt form, og stik dernæst æblebådene ned i dejen.
Husk at kagen selvfølgelig hæver lidt op under bagning, og slut af med at drysse noget af den resterende kanel/sukker blanding ud over kagen.
Æblekagen bager du ved 180 grader. Kagen her er bagt i 35 minutter, men bagetiden afhænger selvfølgelig af hvor høj kagen er.
Når kagen er smuk gylden på toppen, kan du stikke i den med en strikkepind eller lignende, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdig.
Rigtig god appetit - og husk at lade kagen køle lidt af inden servering.
En meget lækker æblekage, der bages med æblebåde vendt i kanel og sukker. Kagen bliver meget svampet og er meget nem at lave. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her