En nem opskrift på oksekødspie med pastasalat. En klassisk pie med hakket oksekød og butterdej, og den er god som aftensmad. Med tips til brug af butterdej.
Opskriften på oksekødspie med pastasalat er beregnet som hovedmåltid til aftensmad til fire personer.
Du kan enten lave din pie med oksekød i en lille bradepande eller en tærteform. Tilpas evt. ingredienser til størrelsen på bradepande eller tærteform.
Ingredienser
500 g hakket oksefars
1 pakke butterdej
Olie
1 finthakket løg
3 fed finthakket hvidløg
1 porre i ringe
Krydderier efter smag (jeg brugte tørret timian og frisk rosmarin)
1 squash i små tern
250 g champignon i skiver
1 dl oksebouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)
1-2 dl creme fraiche 38% (jeg brugte kun 9% og det skilte lidt)
Salt, friskkværnet pebet
Revet ost (kan udelades)
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Beklæd en smurt tærteform med udrullet butterdej (se tips længere nede). Oksekødspie kan både laves i tærteform eller lille bradepande.
- Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 minutter.
- Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie - krydr med salt og friskkværnet peber - tag det op.
- Svits farsen, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet pebet og lad det stege til det bliver grynet.
- Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem. Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn det evt. hvis det er for tyndt.
- Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på.
- Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg. Det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt.
- Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen.
- Det hele pensles med sammenpisket æg og den sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.
Oksekødspie serveres med pastasalat a la Newyorker By Heart.
Tips
Jeg købte en stor pakke butterdej, hvor der lå 2 store plader rullet sammen og det var en passende portion til min lille bradepande. Du kan også anvende en tærteform.
Hvis der bruges de små butterdejsplader, skal der bruges 2 til bund og 2 til låg.
Læg de optøede butterdejsplader lidt ind over hinanden (husk at pensle samlingen med sammenpisket æg), så det "limes" sammen. Rul dem ud til passende størrelse.
Gør det samme til låg og brug den sidste plade til at lave lidt pynt med (det ser rigtig godt ud når den er bagt).
Se også opskrifter på andre pies:
Del dine ideer og tanker med os andre her: