Her får du den bedste opskrift på nøddemazarintærte. Det er en lækker tærte med marcipan, appelsin og masser af hasselnødder. Nem at bage.
Nøddemazarintærte er en lækker tærte til dig, der elsker kage med masser af hasselnødder.
Tærten bages nemlig med hasselnødder på toppen, og derudover indeholder den blandt andet appelsin og marcipan.
En rigtig god kage til kaffen, men den er også velegnet som dessertkage.
Opskrift på nøddemazarintærte
Nøddemazarintærte med appelsin og hasselnødder
Ingredienser
Tærtebund
- 200 g hvedemel
- 100 g smør - koldt
- 40 g flormelis
- 1 æggeblomme
Nøddetopping
- 150 g hasselnødder
- 150 g smør
- 60 g rørsukker
- 1 appelsin - fintrevet skal af 1 appelsin
- 1 spsk. appelsinsaft - friskpresset
Sådan gør du
- Bland mel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt det kolde smør og smuldr det sammen med melblandingen med fingrene, til det bliver grynet.
- Tilsæt æggeblommen og saml det. Det kan godt se ud som om at 1 æggeblomme ikke er nok, men bliv ved med at arbejde med det, til sidst samles det.
- Stil dejen i køleskab i ½ time.
- Tag dejen ud og rul den ud i en cirkel så den passer til en tærteform, eller pres dejen ud i tærteformen med fingrene.
- Sæt den ubagte tærtedej i køleskabet i ½ time igen.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Lag en strimmel af stanniol og tryk den op mod kanten af tærten - for at holde på dejen - hæld tørrede bønner på dejen, for at den ikke bobler op. Forbag bunden i 10 minutter.
- Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen med en el-mikser.
- Fordel det i den forbagte tærtebund og bag i endnu 10 minutter.
- Kom alle ingredienserne til nøddetopping i en gryde og smelt det over svag varme.
- Hæld det over din nøddemazarintærte, skru ned til 190 grader og bag tærten færdig i ca. 20-25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag den færdigbagte nøddemazarintærte ud og lad den køle helt af, inden den serveres.
Kan evt. pyntes med smeltet, god chokolade.
Del dine ideer og tanker med os andre her: