Sådan laver du de lækreste nakkekoteletter i sennepssovs. Du kan både stege dem i grillen eller i ovn, og de bliver fantastiske.
Nakkekoteletter i sennepssovs er en af de nemme opskrifter, der næsten passer sig selv.
Men tilberedningen i ovnen gør koteletterne møre som smør, og de laves sammen med gulerødder og den lækre sennepssovs.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Nakkekoteletter i sennepssovs
4 store nakkekoteletter
4 gulerødder
2,5 deciliter kalvefond
2,5 deciliter fløde
2 teskefulde sennep (eller mere, hvis du synes)
Timian
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Gulerødderne vaskes og både top og bund kasseres. Del gulerødderne i kvarte på den lange led.
- Læg dem i et ildfast fad. Kalvefond og fløde hældes ved sammen med sennep, timian, samt lidt salt og friskkværnet peber.
- Nu er der to muligheder, afhængig om du vil tilberede nakkekoteletterne i grill eller ovn.
- I grillen bruner du nakkekoteletterne ved direkte varme på begge sider, hvorefter de krydres med salt og peber. gerne også nogle kviste frisk timian. Læg dem i fadet ovenpå gulerødder og sennepssovs, og beklæd fadet med sølvpapir.
- Grill dem ved indirekte varme i en time. Efter 40 minutter fjernes sølvpapiret. Temperaturen i grillen må gerne være lige under 200 grader.
- Vil du lave nakkekoteletter i ovnen, brunes nakkekoteletterne på en varm pande med lidt smør. Kom dem derefter i fadet, og krydr med salt og peber. Læg timiankviste ved.
- Luk fadet med sølvpapir og steg dem i ovnen ved 190 grader varmluft i en time. Fjern også her sølvpapiret efter 45 minutter.
Servér de lækre og meget møre nakkekoteletter med sennepssovs, gulerødderne og eventuelt hasselback kartofler.
Her kan du i øvrigt se andre lækre opskrifter med sennep.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Nakkekoteletter i sennepssovs
Ingen succes her. Alt for vandet
Hej Freja
Man kan sagtens blot tilsætte lidt mindre væske, hvis man ønsker det 🙂
Alt det bedste
Holger