Den bedste opskrift på kylling i sennepssovs, der laves i fad i ovnen. Retten er med spinat, og og du får med denne opskrift en kyllingeret i topklasse.
Kylling i sennepssovs er virkelig en af de oversete retter, som jeg altid har holdt utrolig meget af.
Du vil måske tænke, at sennep lyder en smule stærk til sådan en ret, og måske også lidt kedelig.
Men sådan er det på ingen måde. Du får i stedet en virkelig lækker kylling med en fantastisk sovs, og jeg vil gerne advare dig om, at denne opskrift sagtens kan blive en ny livret for dig.
Her har jeg lavet kylling i sennepssovs med kyllingebryst, men du kan også anvende kyllingelår i stedet. Og både overlår og underlår er fine at bruge.
Men vær opmærksom på, at tilberedningstiden så forlænges noget.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også denne populære ret med kylling i fad.
Ingredienser til kylling i sennepssovs
Ingredienser
4 stk. kyllingebryst filet
150 gram bacon i tern
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld paprika
1 bouillonterning (gerne høns)
5 deciliter madlavningsfløde
3 teskefulde sennep
75 gram spinat
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kyllingebrystfileter deles i halve og brunes godt af på en varm pande med lidt olie og smør. Cirka tre minutter på hver side. Krydres med salt og peber og lægges i et ildfast fad eller en bradepande.
- Bacontern ristes næsten sprøde på panden.
- Rødløg og hvidløg hakkes groft og svitses med et minuts tid.
- Rød peberfrugt skæres i små tern og og kommes på panden sammen med oregano og paprika. Steges et lille minut.
- Smuldr en bouillonterning i og hæld også madlavningsfløde på panden. Lad det lige koge op.
- Der skal selvfølgelig også sennep til en kylling med sennepssovs, og du rører tre teskefulde sennep i.
- Vend skyllede spinatblade i og lad dem falde sammen.
- Smag sennepssovsen til med salt og peber.
- Hæld indholdet fra panden over kyllingekødet i fadet, og stil det i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter.
Servering
Kylling i sennepssovs er altså bare en nydelse i sig selv, men der skal selvfølgelig også lidt tilbehør til.
Jeg vil foreslå du serverer kogte ris eller mine sprøde kartoffelbåde til kyllingeretten.
Din vurdering
-
Kylling i sennepssovs
min datter er allergiskt over for komælk/fløde. hvilken slags fløde vil du så anbefale?
Hej Svanbjørg
Du kan faktisk købe forskellige slags laktosefri fløde, som muligvis løser din datters udfordring.
Håber det hjælper.
Alt det bedste
Holger
Hvorfor KAN man IKKE printe opskriften ud
Med venlig hilsen Jytte