• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kylling i sennepssovs (opskrift til ovn på 30 min.)

Holger Rørby Madsen
Kylling i sennepssovs er en lækker og nem ret, der laves i et fad og tilberedes i ovnen. Sennepssovsen er tilpas krydret og passer perfekt til kyllingen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kylling

Oversigt over indhold

  1. Den bedste opskrift på kylling i sennepssovs, der laves i fad i ovnen. Retten er med spinat, og og du får med denne opskrift en kyllingeret i topklasse.
  2. Opskrift på kylling i sennepssovs
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på kylling i sennepssovs, der laves i fad i ovnen. Retten er med spinat, og og du får med denne opskrift en kyllingeret i topklasse.

Kylling i sennepssovs er virkelig en af de oversete retter, som jeg altid har holdt utrolig meget af.

Du vil måske tænke, at sennep lyder en smule stærk til sådan en ret, og måske også lidt kedelig.

Men sådan er det på ingen måde. Du får i stedet en virkelig lækker kylling med en fantastisk sovs, og jeg vil gerne advare dig om, at denne opskrift sagtens kan blive en ny livret for dig.

Her har jeg lavet kylling i sennepssovs med kyllingebryst, men du kan også anvende kyllingelår i stedet. Og både overlår og underlår er fine at bruge.

Men vær opmærksom på, at tilberedningstiden så forlænges noget.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også denne populære ret med kylling i fad.

Opskrift på kylling i sennepssovs

5 fra 10 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 26 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst fileter
  • 150 gram bacon - i tern
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 teskefuld oregano - tørret
  • 1 teskefuld paprika
  • 1 bouillonterning - gerne høns
  • 5 deciliter madlavningsfløde
  • 3 teskefulde sennep
  • 75 gram spinat - frisk
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Kyllingebrystfileter deles i halve og brunes godt af på en varm pande med lidt olie og smør. Cirka tre minutter på hver side. Krydres med salt og peber og lægges i et ildfast fad eller en bradepande.
  • Bacontern ristes næsten sprøde på panden.
  • Rødløg og hvidløg hakkes groft og svitses med et minuts tid.
  • Rød peberfrugt skæres i små tern og og kommes på panden sammen med oregano og paprika. Steges et lille minut.
  • Smuldr en bouillonterning i og hæld også madlavningsfløde på panden. Lad det lige koge op.
  • Der skal selvfølgelig også sennep til en kylling med sennepssovs, og du rører tre teskefulde sennep i.
  • Vend skyllede spinatblade i og lad dem falde sammen.
  • Smag sennepssovsen til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld indholdet fra panden over kyllingekødet i fadet, og stil det i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling i sennepssovs
Mængde pr. portion
Kalorier
281
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
87
mg
29
%
Natrium
 
1739
mg
76
%
Kalium
 
834
mg
24
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
2976
IU
60
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
200
mg
20
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Kylling i sennepssovs er altså bare en nydelse i sig selv, men der skal selvfølgelig også lidt tilbehør til.

Jeg vil foreslå du serverer kogte ris eller mine sprøde kartoffelbåde til kyllingeretten.

Herudover er det også lækkert med en skøn spinatsalat med tomater og rødløg til retten.

Velbekomme!

Se også: Kylling i karry

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.1K
  • 1.0K
  • 66
  • 25
  • 23
  • 21
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Else Marie Hansen

    august 12, 2023 at 5:45 pm

    Hej - ser lækkert ud😊 hvilken sennep bruger du?
    Mvh Else Marie

    Svar
  2. Jytte

    februar 26, 2023 at 4:16 pm

    Hvorfor KAN man IKKE printe opskriften ud
    Med venlig hilsen Jytte

    Svar
  3. svanbjørg manai

    september 22, 2020 at 12:22 pm

    min datter er allergiskt over for komælk/fløde. hvilken slags fløde vil du så anbefale?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 23, 2020 at 3:20 pm

      Hej Svanbjørg
      Du kan faktisk købe forskellige slags laktosefri fløde, som muligvis løser din datters udfordring.
      Håber det hjælper.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Kurt Pedersen

    januar 29, 2019 at 1:09 pm

    Synes i har mange gode opskrifter, også denne her - men jeg savner information om energiindholdet, Er det noget i kan informere om?

    Svar
  5. Rikke

    januar 24, 2019 at 6:50 am

    Hvilken slags sennep har du brugt? Dijon eller?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 24, 2019 at 7:56 am

      Hej Rikke

      Du kan bruge lige den sennep, som du synes bedst om. Her har jeg anvendt en Maille med honning, som jeg synes passer fint til denne type mad.

      God fornøjelse 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Koteletter i airfryer - fedtfattig opskrift i fad
Æblekage i airfryer - nem og lækker opskrift »

Populært indhold lige nu

vegetar spinat pandekager

Vegetar spinat pandekager med kikærter og spidskål

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

billede med hindbærsnittetærte

Lækker hindbærsnittetærte med fyld

billede med kylling i karry

Kylling i karry på 25 minutter med ris - nem opskrift

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 10 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 26 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!