• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kylling med sennep og porrer (uden fløde)

Holger Rørby Madsen
Kylling med sennep og porrer er en lækker middagsret, som du laver i et fad i ovnen. Retten er uden smør og fløde, og den kan serveres med pasta eller ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kylling

Oversigt over indhold

  1. Her får du min opskrift på kylling med sennep og porrer, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten er fedtfattig, og lavet uden smør og fløde.
  2. Opskrift på kylling med sennep og porrer
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Se flere opskrifter
4.63 fra 8 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kylling med sennep og porrer, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten er fedtfattig, og lavet uden smør og fløde.

Kylling med sennep og porrer er en lækker middagsret, som er rimelig nem at lave.

Retten indeholder også spinat, og så laves den helt uden smør og fløde. Ønskes en mere flødeagtig smag og konsistens, kan du dog sagtens udskiftes lidt af bouillonen med fløde.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer retten med pasta eller ris.

Opskrift på kylling med sennep og porrer

4.6 fra 8 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 40 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 porrer - i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 1 spiseskefuld hvedemel - med top
  • 4 deciliter hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
  • 200 gram spinat - frisk
  • 2 teskefulde sennep - jeg bruger en Maille med honning
  • 1 teskefuld timian - tørret
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • 4 stykker kyllingebryst
  • 2 spiseskefulde olivenolie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft og find et passende ildfast fad frem, hvor du kan have fire stykker kyllingebryst i.
  • Porrer svitses kort i lidt olivenolie på en varm pande, hvorefter hvidløg tilsættes. Svitses kort med.
  • Drys hvedemel over, vend rundt og hæld derefter hønsebouillon i. Rør det ud.
  • Kom gradvist den friske spinat ved, så spinaten falder sammen i sovsen.
  • Tilsæt sennep og timian, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
  • Hæld indholdet fra panden i det ildfaste fad.
  • Vask hurtigt panden af og stil den tilbage på kogepladen.
  • Brun nu kyllingebrystfileterne i lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kyllingekødet skal kun brunes - og ikke steges færdige!
  • Fordel kyllingestykkerne i fadet ovenpå sovsen, og giv nu din kylling med sennep og porrer ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling med sennep og porrer (uden fløde)
Mængde pr. portion
Kalorier
293
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
96
mg
32
%
Natrium
 
1233
mg
54
%
Kalium
 
938
mg
27
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
5514
IU
110
%
Vitamin C
 
28
mg
34
%
Calcium
 
103
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Kylling med sennep og porrer serveres straks, og hertil passer pasta eller kogte ris virkelig fint.

Jeg laver også gerne en lille tomatsalat til.

Se flere opskrifter

  • billede med italiensk kyllingefad
    Italiensk kyllingefad med tomat og parmaskinke
  • billede til karry kylling i fad med ananas
    Karry kylling i fad med ananas opskrift
  • billede med fad med kylling
    Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • tarteletter med høns i asparges
    Tarteletter med høns i asparges
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 73
  • 20
  • 5
  • 0
  • 1
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. John Asbjørn Gøransson

    januar 31, 2023 at 6:12 pm

    Synes, at kyllingebryst kan være en stor og måske lidt tør størrelse ...... måske brystet burde skæres i mindre stykker uanset opskrift ?!

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
Er æg sundt? Her er sandt og falsk om æg og sundhed »

Populært indhold lige nu

Der findes et utal af lækre opskrifter med spidskål, og alene her på siden har vi rigtig mange. Og spidskålen kan blandt andet anvendes rå i salater, hvor den er aldeles fremragende. Foto: Madensverden.dk.

Her er 5 lækre opskrifter med spidskål

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Organiser køleskabet

Organiser køleskabet: Sådan skal maden placeres

billederesultat for kylling tikka masala

Kylling tikka masala - opskrift på lækker indisk ret

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.6 fra 8 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 40 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!