• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med sennep og porrer (uden fløde)

Kylling med sennep og porrer (uden fløde)

et billede til kylling med sennep og porrer (uden fløde)
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
133
SHARES
FacebookMessenger133PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. april 2023 - Udgivet: 4. april 2023

Her får du min opskrift på kylling med sennep og porrer, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten er fedtfattig, og lavet uden smør og fløde.

Kylling med sennep og porrer er en lækker middagsret, som er rimelig nem at lave.

Retten indeholder også spinat, og så laves den helt uden smør og fløde. Ønskes en mere flødeagtig smag og konsistens, kan du dog sagtens udskiftes lidt af bouillonen med fløde.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer retten med pasta eller ris.

Opskrift på kylling med sennep og porrer

et billede til kylling med sennep og porrer (uden fløde)
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med sennep og porrer

4.73 fra 11 stemmer
Her får du min opskrift på kylling med sennep og porrer, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten er fedtfattig, og lavet uden smør og fløde.
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 293
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 porrer - i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 4 dl hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
  • 200 g spinat - frisk
  • 2 tsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • 4 stykker kyllingebryst
  • 2 spsk olivenolie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft og find et passende ildfast fad frem, hvor du kan have fire stykker kyllingebryst i.
  2. Porrer svitses kort i lidt olivenolie på en varm pande, hvorefter hvidløg tilsættes. Svitses kort med.
  3. Drys hvedemel over, vend rundt og hæld derefter hønsebouillon i. Rør det ud.
  4. Kom gradvist den friske spinat ved, så spinaten falder sammen i sovsen.
  5. Tilsæt sennep og timian, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
  6. Hæld indholdet fra panden i det ildfaste fad.
  7. Vask hurtigt panden af og stil den tilbage på kogepladen.
  8. Brun nu kyllingebrystfileterne i lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kyllingekødet skal kun brunes - og ikke steges færdige!
  9. Fordel kyllingestykkerne i fadet ovenpå sovsen, og giv nu din kylling med sennep og porrer ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 293kcalKulhydrater: 13gProtein: 35gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 96mgNatrium: 1233mgKalium: 938mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 5514IUVitamin C: 28mgCalcium: 103mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kylling med sennep og porrer serveres straks, og hertil passer pasta eller kogte ris virkelig fint.

Jeg laver også gerne en lille tomatsalat til.

Se flere opskrifter

  • billede med italiensk kyllingefad
    Italiensk kyllingefad med tomat og parmaskinke
  • billede til karry kylling i fad med ananas
    Karry kylling i fad med ananas
  • billede med fad med kylling
    Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • tarteletter med høns i asparges
    Tarteletter med høns i asparges - nem og lækker opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Asbjørn Gøransson

    januar 31, 2023 at 6:12 pm

    Synes, at kyllingebryst kan være en stor og måske lidt tør størrelse ...... måske brystet burde skæres i mindre stykker uanset opskrift ?!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required