Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner er en virkelig god opskrift på hakkebøffer med masser af smag og lækkert tilbehør.
Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner er samtidig også en relativ hurtig og nem måde at tilberede hakkebøffer på.
Du får saftige hakkebøffer med bløde løg og en fantastisk dejlig sovs, og det hele tager kun omkring 45 minutter.
Opskriften er til fire personer, hvor der er to hakkebøffer til hver på 100 gram stykket. Se også min populære opskrift på den klassiske hakkebøf med bløde løg.
Opskrift på sennepsbøffer
Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner
Ingredienser
- 600 gram kartofler - små, med skræl
- olivenolie
- 2 teskefulde rosmarin - tørret
- flagesalt
- 800 gram hakket oksekød
- 2 teskefulde sennep
- 2 teskefulde salt
- 1 stort løg - - eller to mindre
- 1 teskefuld sukker
- 1 spiseskefuld balsamico
- 2,5 deciliter kalvefond
- 2,5 deciliter piskefløde
- 2 teskefulde sennep
- 2 spiseskefulde majsstivelse
- 300 gram grønne bønner - evt. frosne
Sådan gør du
- Vask kartoflerne, dup dem tørre og vend dem med olivenolie, rosmarin og lidt groft salt. Bred dem ud i et ildfast fad, og stil dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. De skal have 45 minutter.
- Rør hakkebøffer af oksekød, sennep og salt, og form otte lige store hakkebøffer. Bank dem let flade med den uskarpe side af en kniv, så bøfferne bedre holder formen under stegningen.
- Kom lidt olie på en varm pande, og brun nu hakkebøfferne et lille minut på hver side ved en god varme. Tag fire ad gangen, og læg dem i et ildfast fad.
- Pil løget og skær det i skiver, som lægges på panden. Svitses let sammen med sukker og balsamico, og løgene skal nu falde sammen. Tilsæt kalvefond, fløde og sennep, og lad det koge op. Jævn evt. med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Men pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den tykner yderligere under turen i ovnen!
- Hæld sennepssovs med løg over hakkebøfferne, og stil det i ovnen. Det skal have 25 minutter sammen med kartoflerne og ved samme temperatur.
- De grønne bønner koges i letsaltet vand i to minutter, og dryppes af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server dine sennepsbøffer med sennepssovs og løg sammen med de ovnbagte kartofler og letkogte bønner.
Se også mine populære opskrifter på:
Pia
Når du skriver kalorier, er det så pr. 100 gr. El pr portion? For det lyder lavt, når der både er smør, fløde osv.
Yvonne
Hej Guffeliguf????
Har et spørgsmål ang hvad sennep du bruger er det Dijon sennep eller alm.stærk sennep ?
Mvh
Yvonne
Guffeliguf.dk
Hej Yvonne
Det er jo smag og behag, men jeg holder meget af Maille's sennep med honning, men også en almindelig bornholmsk sennep er god til mange slags mad.
Håber det hjælper dig lidt.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk