Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner er en virkelig god opskrift på hakkebøffer med masser af smag og lækkert tilbehør.
Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner er samtidig også en relativ hurtig og nem måde at tilberede hakkebøffer på.
Du får saftige hakkebøffer med bløde løg og en fantastisk dejlig sovs, og det hele tager kun omkring 45 minutter.
Opskriften er til fire personer, hvor der er to hakkebøffer til hver på 100 gram stykket.
Ingredienser til sennepsbøffer
600 gram små kartofler med skræl
Olivenolie
2 teskefulde tørret rosmarin
Groft salt
800 gram hakket oksekød
2 teskefulde sennep
2 teskefulde salt
1 stort løg – eller to mindre
1 teskefuld sukker
1 spiseskefuld balsamico
2,5 deciliter kalvefond
2,5 deciliter piskefløde
2 teskefulde sennep
Maizena
300 gram grønne bønner (evt. frosne)
Fremgangsmåde
- Vask kartoflerne, dup dem tørre og vend dem med olivenolie, rosmarin og lidt groft salt. Bred dem ud i et ildfast fad, og stil dem i en forvarmet ovn på 195 grader varmluft. De skal have 45 minutter.
- Rør hakkebøffer af oksekød, sennep og salt, og form otte lige store hakkebøffer. Bank dem let flade med den uskarpe side af en kniv, så bøfferne bedre holder formen under stegningen.
- Kom lidt olie på en varm pande, og brun nu hakkebøfferne et lille minut på hver side ved en god varme. Tag fire ad gangen, og læg dem i et ildfast fad.
- Pil løget og skær det i skiver, som lægges på panden. Svitses let sammen med sukker og balsamico, og løgene skal nu falde sammen. Tilsæt kalvefond, fløde og sennep, og lad det koge op. Jævn evt. med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Men pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den tykner yderligere under turen i ovnen!
- Hæld sennepssovs med løg over hakkebøfferne, og stil det i ovnen. Det skal have 25 minutter sammen med kartoflerne og ved samme temperatur.
- De grønne bønner koges i letsaltet vand i to minutter, og dryppes af.
Servering
Server hakkebøffer med sennepssovs og løg sammen med de ovnbagte kartofler og letkogte bønner.
Måske er du også interesseret i opskrifterne på rispilaf, blomkålsris eller den populære sorte gryde med mørbrad.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Hej Guffeliguf????
Har et spørgsmål ang hvad sennep du bruger er det Dijon sennep eller alm.stærk sennep ?
Mvh
Yvonne
Hej Yvonne
Det er jo smag og behag, men jeg holder meget af Maille’s sennep med honning, men også en almindelig bornholmsk sennep er god til mange slags mad.
Håber det hjælper dig lidt.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk