Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.
Sennepsmørbrad er en både lækker og hurtig måde at lave svinemørbrad på.
Her har jeg delt mørbraden i bøffer, der først brunes af på panden i lidt smør, inden de steges færdige i et fad i ovnen.
Det lækre ved denne opskrift på sennepsmørbrad er selvfølgelig sovsen. Den laver du nemt af blandt andet et løg, kalvefond og madlavningsfløde. Plus selvfølgelig lidt timian.
Madlavningsfløden kan udskiftes med almindelig fløde, men så stiger kalorieindtaget naturligvis en del.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvortil der serveres tilbehør. Se forslag nederst.
Se også hvordan du laver den klassiske mørbrad i ovn.
Opskrift på sennepsmørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 rødløg
- 1 deciliter kalvefond eller bouillon
- 3 teskefulde sennep
- 3 deciliter madlavningsfløde
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 bundt timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader almindelig over- og undervarme).
- Afpuds svinemørbraden ved at skære sølvsenen og eventuelle fedtstykker væk. Del derefter mørbraden i otte nogenlunde lige store bøffer.
- Tryk dem ganske let flade og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm en pande op ved høj varme og kom en stor klat smør på. Brun mørbradbøfferne grundigt på begge sider, ca. et minut på hver side.
- Læg mørbradbøfferne i et ildfast fad.
- Hak løget fint og svits det kort i lidt mere smør på panden.
- Tilsæt kalvefond (eller bouillon), tre teskefulde sennep og madlavningsfløde. Kom også lidt engelsk sauce ved sammen med finthakket frisk timian. Kog sovsen op, smag til med salt og peber og hæld den over mørbradbøfferne i fadet. Du kan jo tilsætte mere eller mindre sennep som du lyster.
- Stil dit fad med sennepsmørbrad ind i ovnen, hvor det skal have cirka 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
Sennepsmørbrad serveres selvfølgelig den lækre sennepssovs til, og her er der flere muligheder for tilbehør.
Prøv mine lækre bådkartofler, maste kartofler eller for den sags skyld med ris.
Dertil gerne en af mine sunde salater eller dampet broccoli.
Se også disse opskrifter:
Allan Skov
Hej Holger! Jeg er vokset op med en mormor der levede under 2.verdenskrig og én mor der blev uddannet i Delikatessen, så hjerte i flødesovs, nyreragout og stegt lever, var normalt med blød kartoflemos.
Vi havde nogle svin, og fik hjemmeslagtet, og røget skinker og flæsk... Men de begge døde tidligt... Så lærte ikke de små tricks, elsker lever men den bliver hurtigt tør og gummisko, måske du kan hjælpe med at give nogle gode tips, og få det billige indmad tilbage da det er billige i en dyr tid
Niels
Vend skiver af lever i mel. Brun kortvarig på panden og læg leveren i et fad. Steg videre i ovn ved 180g i 10 - 15 min.