Muffins med Cocio som du kan bruge både til børnefødselsdagen eller søndagskaffen. Opskriften er nem at gå til - og god at lave sammen med børn. Og så kagerne med den populære Cocio chokolademælk.
Muffins med Cocio får nok mundvandet til at løbe hos de fleste børn og voksne, og her er opskriften så.
Den giver 12-15 muffins, og de kan sagtens fryses ned. Selvom de nok er spist ret hurtigt.
Ingredienser til muffins med Cocio
4 deciliter mel
4 æg
2 deciliter sukker
2 deciliter brun farin
2 teskefulde bagepulver
2 teskefulde vaniljesukker
1 deciliter kakao
200 gram smør
2 deciliter Cocio chokolademælk
Bagetid for muffins: 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.
Fremgangsmåde
- Tænd først ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt så smørret ved lav varme i en kasserolle, og stil det til kort afkøling.
- Pisk nu æg, sukker og farin, så blandingen bliver meget lys og luftigt. Det skal piskes godt igennem.
- Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og sigt det roligt ned i ægge- og sukkerblandingen. På denne måde undgår vi klumper i vores dej til muffins.
- I det hele taget er det som regel altid en god idé, at sigte melet ved bagning.
- Pisk det godt igennem med en håndmikser, og hæld så det smeltede smør og Cocio chokolademælken i blandingen. Pisk godt igennem igen, så du har en ensartet dej.
- Kom dejen i muffins forme og bag dem ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. Opskriften giver i alt ca. 12-15 muffins.
Du kan også vælge at bage en kage ud af dejen, i stedet for muffins. Så skal den have 35-40 minutter i ovnen, afhængig af størrelsen på din kage.
Se også mine opskrifter på: