Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.
Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, dampede gulerødder eller kogte ærter.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på champignon a la creme
Mørbrad med champignon a la creme - nem opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 svinemørbrad køb altid mørbrad af god kvalitet
- 250 gram champignon gerne danske
- 1 stort rødløg
- 1 teskefuld sukker
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 spiseskefuld soja
- 2 deciliter hønsefond 2 deciliter vand + 1 bouillonterning
- 2 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld Maizena udrørt i koldt vand til jævning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at afpudse svinemørbraden. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk.
- Skær rødløget i tynde skiver, og rens champignon, som du derefter skærer i skiver.
- Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minut på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med soja, salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
- Svits så champignon ved høj varme, og læg også dem til side på en tallerken.
- Skru varmen ned på middel, og smelt en ny klat smør på panden. Svits rødløg, og tilsæt sukker og balsamico. Rør rundt, og lad det karamellisere.
- Kom så mørbrad og champignon tilbage i panden, og tilsæt den kraftige hønsefond og piskefløde.
- Lad det koge op, og jævn med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
Tips
Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris.
Det er både nem og hurtig aftensmad.
Se også mine opskrifter på:
lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....