Der findes ikke noget bedre end en langtidsstegt osso buco med pasta og gremolata, og det er en nem ret. Her er det osso buco i stegeso.
Langtidsstegt osso buco er en italiensk klassiker, der findes i mange varianter i støvelandet.
Her har jeg tilbedt den i en stegeso, og blandt andet tilsat lidt soltørrede tomater.
Stegetiden er cirka fem timer, og du får en ret med en virkelig koncentreret smag, der næsten ikke fås mere intenst.
Til gengæld klæder den dejlige gremolata kødet og den indkogte sauce, så den skal du ikke snyde dig for at drysse over retten.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt osso buco
Langtidsstegt osso buco i stegeso med pasta
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 4 stk. osso buco på 250 gram stykket
- 10 cherrytomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 soltørrede tomater
- 3 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 deciliter hvidvin
- 2 deciliter kalvefond
- 3 laurbærblade
- 1 dusk timian og rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Lav først nogle snit i kanten på osso bucoerne, så de ikke bøjer op under stegningen. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun så så osso buco hurtigt på begge sider så de får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg 10 cherrytomater i bunden af en stegeso sammen med hakkede tomater og tre soltørrede tomater i strimler, og fordel derefter de brunede osso bucoer over tomaterne.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og sauteres ved middel varme i lidt olie uden at tage farve. Gulerødder skæres i små tern og steges kort med, hvorefter det hele kommes ved kødet.
- Kog panden af hvidvin og kalvefond og hæld det ligeledes ned i stegesoen.
- Kviste af timian og rosmarin bindes sammen med lidt bomuldssnor og lægges i sammen med laurbærblade.
- Stil stegesoen ind i en kold ovn ved 150 grader, og nu skal den stege i fem timer.
- Efter fire timer kan du hive stegesoen ud af ovnen, og fiske knoglestykkerne i osso bucoerne op. Derefter sættes det tilbage i ovnen og får en time mere.
- Smages til med salt og peber.
Tips
Den færdigstegte osso buco er meget intens i smag og konsistens, og derfor skal der ikke bruges så meget til hver portion.
Kog pasta som anvist på pakken og læg på en lun tallerken. Ovenpå lægges lidt kød og sovs, og der drysses gerne med gremolata.
Se opskriften på gremolata her.
Se også disse opskrifter:
Lyder lækkert, men hvorfor fisker du knoglerne op? Hvad gør du med marven (jeg elsker marv - det er det bedste ved osso buco)?