Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst i ovn

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst i ovn

billederesultat for oksespidsbryst
4.8 fra 155 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
941
SHARES
FacebookMessenger941PinterestEmailSMS

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.

Du har sikkert aldrig smag noget så godt som et stykke langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst!

Kødet bliver simpelthen så mørt, når det steges ved lav varme i fire timer og 30 minutter i ovnen.

Info om opskriften

Oksespidsbrystet brunes først ved høj varme, hvorefter det steges (braiseres) ved svag varme i hønsefond ved 125 grader.

Når kødet kommer ud af ovnen, kan du trevle det fra hinanden.

Og skyen koger du op med lidt piskefløde - og vupti, så har du en helt vidunderlig sovs til oksestegen.

Her er der tale om langtidsstegt oksesteg, der kræver du giver dig god tid. Men det er det hele værd. Opskriften er til fire personer.

Indhold
  • Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
  • Info om opskriften
  • Oksespidsbryst
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Opdateret opskrift
  • Kommentarer

Oksespidsbryst

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 155 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t 30 minutter min
Hviletid: 30 minutter min
Samlet tid: 5 timer t 30 minutter min
Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg oksespidsbryst
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2-3 fed hvidløg (pressede)
  • 1 potte rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • 5 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Bland først brun farin og salt sammen.
  2. Tjek dit stykke oksespidsbryst for store fedtklatter eller andet urent, og fjern det.
  3. Kom en god klat smør på en meget varm pande, og brun hurtigt kødet et halvt minut på hver side. Tag det af.
  4. Gnub nu brun farin/salt-blandingen grundigt ind i kødet. Lad det trække et kvarter.
  5. Bland olivenolie, presset hvidløgsfed og finthakket rosmarin sammen, og fordel det på oversiden af stegen. Lad trække yderligere et kvarter.
  6. Læg oksespidsbrystet i et ovnfast fad, og hæld en halv liter hønsefond ved. Læg også gerne et par kviste timian eller rosmarin ved.
  7. Pak fadet ind i sølvpapir, så det lukker helt tæt.
  8. Stil kødet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader varmluft, og nu skal det stege her i fire timer og 30 minutter.
  9. Tag så den langtidsstegte og braiserede oksesteg ud af ovnen, og pak den ind i et andet stykke sølvpapir og et viskestykke. Nu skal den hvile i 30 minutter.
  10. Imens kan du passende lave lidt ovnstegte kartofler og bagte cherrytomater.
  11. Skyen koger du op i en kasserolle, reducerer den lidt (koges ind), og giver den lidt madkulør, så den får en mørkere farve. Jævn den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og tilsæt piskefløde.
  12. Smag til med friskkværnet peber og en teskefuld sukker. Evt. også gerne lidt gastrik.

Næringsindhold

Kalorier611kcalKulhydrater4gProtein53gFedt42gMættet fedt14gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt21gKolesterol183mgNatrium790mgKalium858mgKostfibre0.1gSukker4gVitamin A375IUVitamin C1mgCalcium36mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Skær så oksespidsbryst i skiver, og anret sammen med kartofler, lidt rodfrugter og cherrytomater.

Opdateret opskrift

NOTE: Opskriften er opdateret med en lidt længere stegetid efter flere forsøg.

Så giv oksespidsbrystet fire timer og 30 minutter, hvorefter du er sikker på et godt resultat og et meget mørt stykke kød.

Flere inspirerende opskrifter:

Sprængt oksespidsbryst
Her får du min opskrift på sprængt oksespidsbryst. Kødet sprænges i en saltlage, hvilket tilfører både smag og mørhed. Nem fremgangsmåde.
Se opskriften her
billede med sprængt oksespidsbryst
Kogt oksespidsbryst
Her er en nem opskrift på kogt oksespidsbryst med peberrods sauce. Klassisk ret med mørt oksekød og flødesauce med peberrod. Lækker gæstemad.
Se opskriften her
kogt oksespidsbryst med flødepeberrodssauce
Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce
Her er min opskrift på grydestegt oksespidsbryst. Med denne tilberedning, hvor kødet steges med løg og champignon, får du et mørt stykke kød i topklasse.
Se opskriften her
grydestegt oksespidsbryst
Grillet oksespidsbryst i almindelig grill
Grillet oksespidsbryst er et virkelig godt stykke kød, og med denne opskrift kan du nemt lave dette dejlige stykke kød i en almindelig grill.
Se opskriften her
Billede med grillet oksespidsbryst.
Kalvespidsbryst
Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
Se opskriften her
billede med kalvespidsbryst
Langtidsstegt oksefilet
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Se opskriften her
langtidsstegt oksefilet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rene Fredsgaard skriver

    februar 03, 2025 at 4:30 pm

    Lavede opskriften til en af mine venner og mig i fredags.

    Hold nu kxxx hvor var det godt! Kødet
    Smagte himmelsk og fald bare fra hinanden. Og så sovsen! Hold da op!

    Det kan virkelig anbefales til dem der ikke har prøvet opskriften endnu.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 03, 2025 at 4:47 pm

      Tak, Rene - det er super pænt af dig.
      Og godt I kunne lide oksespidsbrystet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Heidi christina lykke skriver

    december 04, 2024 at 4:22 pm

    Hej
    Jeg har lavet denne en gang før, og det er simpelthen SÅ lækkert... tak for en god opskrift.
    Nu vil jeg så lige høre om man evt. Kan lave den dagen før ?
    Mvh
    Heidi Lykke

    Svar
  3. Michael Kjærsgaard skriver

    oktober 01, 2024 at 10:57 pm

    Jeg gav en 1/2-kilos steg 5,5 timer ved 130 grader i ovnen - superlækkert =)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2024 at 8:14 am

      Tak for det, Michael - godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lise Strand skriver

        januar 18, 2025 at 3:51 pm

        Kan man lukke tæt med andet end stanniol, - det har jeg ikke lige.
        Et andet fad ovenpå ?

        Mvh. Lise

      • Holger Rørby Madsen skriver

        januar 18, 2025 at 6:14 pm

        Hej Lise
        Du kan prøve med et passende låg eller et andet fad - det burde også kunne fungere 🙂
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  4. Hans Jørgen skriver

    maj 01, 2024 at 6:28 am

    Fantastisk mør og velsmagende

    Svar
  5. Heidi skriver

    februar 26, 2024 at 12:10 pm

    Synes ikke fremgangsmåde og ingrediensliste stemmer overens???

    Svar
  6. Dennis Kirkeskov skriver

    januar 26, 2024 at 6:01 pm

    Hvor lang tid skal kødet have hvis jeg gerne vil ha det så mørt at det kan skilles ad med 2 gafler? ( vil prøve at lave en sandwich)

    Svar
  7. Lis Raun Tordrup skriver

    januar 23, 2024 at 12:36 pm

    Hvis jeg bruger kalvespidsbryst i stedet er det så helt samme fremgangsmåde og simretid mvh Lis R T

    Svar
  8. Stine skriver

    december 28, 2023 at 5:05 pm

    Hvad skal kernetemperaturen ligge på?
    Er første gang jeg skal lave det og kan forstå stegetiden er lidt forskellig.
    Har en steg på 2kg, skal jeg stadig “kun” hælde 1/2L fond ved?

    Svar
  9. Anda Rosing skriver

    november 04, 2023 at 9:32 pm

    Ovennævnte fremgangsmåde egner sig bedre til en 2 kg steg. Ved en 1 kg steg, bliver stegen ikke mør, men mere sej i det.

    Svar
  10. Annie Puggaard Thomsen skriver

    august 14, 2023 at 6:02 pm

    Den møreste og fantastisk velsmagende oksespidsbryst. Kan kun anbefales

    Svar
  11. Annie Puggaard Thomsen skriver

    august 14, 2023 at 6:00 pm

    Den langtidsstegte oksespidsbryst var helt vidunderlig. Fantastisk mør og velsmagende.

    Svar
  12. Bob skriver

    juli 12, 2023 at 7:36 pm

    Det er ikke en opskrift der er egnet til spidsbryst.

    Spidsbryst bør tilberedes low and slow enten i sous vide eller “smoked”. Dette blev tørt og sejt, efter at have fulgt anvisningerne til punkt og prikke.

    Ærgerligt

    Svar
    • Michael skriver

      marts 23, 2024 at 5:53 pm

      Opskriften duer desværre ikke. Blev sejt og trist. Øv

      Svar
    • Glennie skriver

      oktober 20, 2024 at 3:17 pm

      Det er nu min favorit opskrift og den slår aldrig fejl herhjemme! Sååååå mør og saftig 😀

      Svar
    • Bib skriver

      november 03, 2025 at 12:51 pm

      Enten er det dit kød eller så har du ikke læst opskriften ordentligt...når mor Jette kan, så kan du sgu også...Sous vide/ smoker det behøves ikke...

      Svar
  13. Inge skriver

    maj 27, 2023 at 11:07 am

    Lækker opskrift som blev brugt i går til friland Hereford af egen avl - mums. Jeg tilføjede dog peber, da jeg gik ud fra, det var en forglemmelse, at det ikke var i opskriften. Serveret med nye kartofler og franske ærter. Tak for en skøn blog med masser af inspiration. Niveau, der også er for os der ikke er ørne i et køkken. Bare TAK

    Svar
  14. Peter S. F. skriver

    januar 07, 2023 at 4:40 pm

    Det er en rigtig god Update af din opskrift. Det er 4. gang jeg følger den - og overdækningen og den forøgede stegetid gør underværker.
    PS min kæreste er også behørigt imponeret 😀

    Svar
  15. Lise skriver

    oktober 15, 2022 at 1:01 pm

    Jeg har lavet denne steg flere gange, nogle gange har den været meget mør andre gange knap så meget. Det afhænger jo nok af kødets kvalitet, men den har fået stor ros hver gang. I morgen skal jeg lave den af kalvespidsbryst, kan jeg så forkorte stegetiden?

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required