Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst i ovn

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst i ovn

billederesultat for oksespidsbryst
4.8 fra 155 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
934
SHARES
FacebookMessenger934PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 12. november 2020

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.

Du har sikkert aldrig smag noget så godt som et stykke langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst!

Kødet bliver simpelthen så mørt, når det steges ved lav varme i fire timer og 30 minutter i ovnen.

Info om opskriften

Oksespidsbrystet brunes først ved høj varme, hvorefter det steges (braiseres) ved svag varme i hønsefond ved 125 grader.

Når kødet kommer ud af ovnen, kan du trevle det fra hinanden.

Og skyen koger du op med lidt piskefløde - og vupti, så har du en helt vidunderlig sovs til oksestegen.

Her er der tale om langtidsstegt oksesteg, der kræver du giver dig god tid. Men det er det hele værd. Opskriften er til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
  • Info om opskriften
  • Oksespidsbryst
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Opdateret opskrift
  • Sprængt oksespidsbryst
  • Kogt oksespidsbryst
  • Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce
  • Grillet oksespidsbryst i almindelig grill
  • Kalvespidsbryst
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksespidsbryst

4.79 fra 155 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 4 timer t 30 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 5 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 611
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg oksespidsbryst
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2-3 fed hvidløg - pressede
  • 1 potte rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • 5 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Bland først brun farin og salt sammen.
  2. Tjek dit stykke oksespidsbryst for store fedtklatter eller andet urent, og fjern det.
  3. Kom en god klat smør på en meget varm pande, og brun hurtigt kødet et halvt minut på hver side. Tag det af.
  4. Gnub nu brun farin/salt-blandingen grundigt ind i kødet. Lad det trække et kvarter.
  5. Bland olivenolie, presset hvidløgsfed og finthakket rosmarin sammen, og fordel det på oversiden af stegen. Lad trække yderligere et kvarter.
  6. Læg oksespidsbrystet i et ovnfast fad, og hæld en halv liter hønsefond ved. Læg også gerne et par kviste timian eller rosmarin ved.
  7. Pak fadet ind i sølvpapir, så det lukker helt tæt.
  8. Stil kødet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader varmluft, og nu skal det stege her i fire timer og 30 minutter.
  9. Tag så den langtidsstegte og braiserede oksesteg ud af ovnen, og pak den ind i et andet stykke sølvpapir og et viskestykke. Nu skal den hvile i 30 minutter.
  10. Imens kan du passende lave lidt ovnstegte kartofler og bagte cherrytomater.
  11. Skyen koger du op i en kasserolle, reducerer den lidt (koges ind), og giver den lidt madkulør, så den får en mørkere farve. Jævn den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og tilsæt piskefløde.
  12. Smag til med friskkværnet peber og en teskefuld sukker. Evt. også gerne lidt gastrik.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 611kcalKulhydrater: 4gProtein: 53gFedt: 42gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 21gKolesterol: 183mgNatrium: 790mgKalium: 858mgKostfibre: 0.1gSukker: 4gVitamin A: 375IUVitamin C: 1mgCalcium: 36mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Skær så oksespidsbryst i skiver, og anret sammen med kartofler, lidt rodfrugter og cherrytomater.

Opdateret opskrift

NOTE: Opskriften er opdateret med en lidt længere stegetid efter flere forsøg.

Så giv oksespidsbrystet fire timer og 30 minutter, hvorefter du er sikker på et godt resultat og et meget mørt stykke kød.

Flere inspirerende opskrifter:

Sprængt oksespidsbryst

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på sprængt oksespidsbryst. Kødet sprænges i en saltlage, hvilket tilfører både smag og mørhed. Nem fremgangsmåde.
Gå til opskrift
billede med sprængt oksespidsbryst

Kogt oksespidsbryst

4.9 fra 14 stemmer
Her er en nem opskrift på kogt oksespidsbryst med peberrods sauce. Klassisk ret med mørt oksekød og flødesauce med peberrod. Lækker gæstemad.
Gå til opskrift
kogt oksespidsbryst med flødepeberrodssauce

Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce

5 fra 2 stemmer
Her er min opskrift på grydestegt oksespidsbryst. Med denne tilberedning, hvor kødet steges med løg og champignon, får du et mørt stykke kød i topklasse.
Gå til opskrift
grydestegt oksespidsbryst

Grillet oksespidsbryst i almindelig grill

5 fra 1 stemme
Grillet oksespidsbryst er et virkelig godt stykke kød, og med denne opskrift kan du nemt lave dette dejlige stykke kød i en almindelig grill.
Gå til opskrift
Billede med grillet oksespidsbryst.

Kalvespidsbryst

4.7 fra 12 stemmer
Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
billede med kalvespidsbryst

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rene Fredsgaard skriver

    februar 03, 2025 at 4:30 pm

    Lavede opskriften til en af mine venner og mig i fredags.

    Hold nu kxxx hvor var det godt! Kødet
    Smagte himmelsk og fald bare fra hinanden. Og så sovsen! Hold da op!

    Det kan virkelig anbefales til dem der ikke har prøvet opskriften endnu.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 03, 2025 at 4:47 pm

      Tak, Rene - det er super pænt af dig.
      Og godt I kunne lide oksespidsbrystet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Heidi christina lykke skriver

    december 04, 2024 at 4:22 pm

    Hej
    Jeg har lavet denne en gang før, og det er simpelthen SÅ lækkert... tak for en god opskrift.
    Nu vil jeg så lige høre om man evt. Kan lave den dagen før ?
    Mvh
    Heidi Lykke

    Svar
  3. Michael Kjærsgaard skriver

    oktober 01, 2024 at 10:57 pm

    Jeg gav en 1/2-kilos steg 5,5 timer ved 130 grader i ovnen - superlækkert =)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2024 at 8:14 am

      Tak for det, Michael - godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lise Strand skriver

        januar 18, 2025 at 3:51 pm

        Kan man lukke tæt med andet end stanniol, - det har jeg ikke lige.
        Et andet fad ovenpå ?

        Mvh. Lise

      • Holger Rørby Madsen skriver

        januar 18, 2025 at 6:14 pm

        Hej Lise
        Du kan prøve med et passende låg eller et andet fad - det burde også kunne fungere 🙂
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  4. Hans Jørgen skriver

    maj 01, 2024 at 6:28 am

    Fantastisk mør og velsmagende

    Svar
  5. Heidi skriver

    februar 26, 2024 at 12:10 pm

    Synes ikke fremgangsmåde og ingrediensliste stemmer overens???

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required