Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
Du har sikkert aldrig smag noget så godt som et stykke langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst!
Kødet bliver simpelthen så mørt, når det steges ved lav varme i fire timer og 30 minutter i ovnen.
Info om opskriften
Oksespidsbrystet brunes først ved høj varme, hvorefter det steges (braiseres) ved svag varme i hønsefond ved 125 grader.
Når kødet kommer ud af ovnen, kan du trevle det fra hinanden.
Og skyen koger du op med lidt piskefløde - og vupti, så har du en helt vidunderlig sovs til oksestegen.
Her er der tale om langtidsstegt oksesteg, der kræver du giver dig god tid. Men det er det hele værd. Opskriften er til fire personer.
Oversigt over indhold
- Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
- Info om opskriften
- Oksespidsbryst
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Opdateret opskrift
- Sprængt oksespidsbryst
- Kogt oksespidsbryst
- Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce
- Grillet oksespidsbryst i almindelig grill
- Kalvespidsbryst
- Langtidsstegt oksefilet
- Kommentarer
Oksespidsbryst
Ingredienser
- 1 kg oksespidsbryst
- 1 spsk brun farin
- 1 tsk salt
- 2-3 fed hvidløg - pressede
- 1 potte rosmarin
- 1 dl olivenolie
- 5 dl hønsefond
- 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Bland først brun farin og salt sammen.
- Tjek dit stykke oksespidsbryst for store fedtklatter eller andet urent, og fjern det.
- Kom en god klat smør på en meget varm pande, og brun hurtigt kødet et halvt minut på hver side. Tag det af.
- Gnub nu brun farin/salt-blandingen grundigt ind i kødet. Lad det trække et kvarter.
- Bland olivenolie, presset hvidløgsfed og finthakket rosmarin sammen, og fordel det på oversiden af stegen. Lad trække yderligere et kvarter.
- Læg oksespidsbrystet i et ovnfast fad, og hæld en halv liter hønsefond ved. Læg også gerne et par kviste timian eller rosmarin ved.
- Pak fadet ind i sølvpapir, så det lukker helt tæt.
- Stil kødet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader varmluft, og nu skal det stege her i fire timer og 30 minutter.
- Tag så den langtidsstegte og braiserede oksesteg ud af ovnen, og pak den ind i et andet stykke sølvpapir og et viskestykke. Nu skal den hvile i 30 minutter.
- Imens kan du passende lave lidt ovnstegte kartofler og bagte cherrytomater.
- Skyen koger du op i en kasserolle, reducerer den lidt (koges ind), og giver den lidt madkulør, så den får en mørkere farve. Jævn den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og tilsæt piskefløde.
- Smag til med friskkværnet peber og en teskefuld sukker. Evt. også gerne lidt gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Skær så oksespidsbryst i skiver, og anret sammen med kartofler, lidt rodfrugter og cherrytomater.
Opdateret opskrift
NOTE: Opskriften er opdateret med en lidt længere stegetid efter flere forsøg.
Så giv oksespidsbrystet fire timer og 30 minutter, hvorefter du er sikker på et godt resultat og et meget mørt stykke kød.
Flere inspirerende opskrifter:
Sprængt oksespidsbryst
Kogt oksespidsbryst
Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce
Grillet oksespidsbryst i almindelig grill
Kalvespidsbryst
Langtidsstegt oksefilet
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Rene Fredsgaard skriver
Lavede opskriften til en af mine venner og mig i fredags.
Hold nu kxxx hvor var det godt! Kødet
Smagte himmelsk og fald bare fra hinanden. Og så sovsen! Hold da op!
Det kan virkelig anbefales til dem der ikke har prøvet opskriften endnu.
Holger Rørby Madsen skriver
Tak, Rene - det er super pænt af dig.
Og godt I kunne lide oksespidsbrystet 🙂
Alt det bedste
Holger
Heidi christina lykke skriver
Hej
Jeg har lavet denne en gang før, og det er simpelthen SÅ lækkert... tak for en god opskrift.
Nu vil jeg så lige høre om man evt. Kan lave den dagen før ?
Mvh
Heidi Lykke
Michael Kjærsgaard skriver
Jeg gav en 1/2-kilos steg 5,5 timer ved 130 grader i ovnen - superlækkert =)
Holger Rørby Madsen skriver
Tak for det, Michael - godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Lise Strand skriver
Kan man lukke tæt med andet end stanniol, - det har jeg ikke lige.
Et andet fad ovenpå ?
Mvh. Lise
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lise
Du kan prøve med et passende låg eller et andet fad - det burde også kunne fungere 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Hans Jørgen skriver
Fantastisk mør og velsmagende
Heidi skriver
Synes ikke fremgangsmåde og ingrediensliste stemmer overens???