Her er en nem opskrift på kogt oksespidsbryst med peberrods sauce. Klassisk ret med mørt oksekød og flødesauce med peberrod. Lækker gæstemad.
Kogt oksespidsbryst med peberrods sauce er en lækker simremad, der tager tid at lave - men som samtidig er ret nemt at tilberede.
Oksekødet koges i ca. 3 timer, og her passer den sig selv.
Peberrods sovs laves med frisk peberrod, og du kan selv smage den til, så du får den helt rigtige styrke på din sovs.
Kogt oksespidsbryst serveres med kogte kartofler og grøntsager.
Opskrift på kogt oksespidsbryst
Kogt oksespidsbryst med peberrods sauce
Ingredienser
Kogt oksespidsbryst
- 1,1 kilo oksespidsbryst
- 1 gulerod - skrællet og groft skåret
- 1 porre - toppen af porren
- timian - et par kviste frisk timian
- 2 laurbærblade
- 1 pastinak - skrællet og groft skåret
- 3 fed hvidløg - uden skal og mast let med en kniv
- peberkorn
- flagesalt
- vand
Peberrods sauce med fløde
- smør
- mel
- suppe - fra kødet
- madlavningsfløde
- peberrod - fintrevet peberrod efter smag
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom oksespidsbryst i en stor gryde sammen med de groftskårne grøntsager, laurbærblade, timian, peberkorn og groft salt.
- Hæld vand ved så det hele er dækket og bring det i kog.
- Skru ned for varmen og lad det simre i 2½-3 timer. Kogt oksespidsbryst skal være RIGTIG mørt.
- Når det er færdig tages det op af suppen det har kogt i og skæres i tynde skiver.
- Peberrods sauce: Smelt smørret og kom mel i, til der dannes en smør-bolle.
- Hæld lidt suppe i under konstant piskning, så der ikke dannes klumper.
- Hæld mere suppe i efter behov, sammen med (madlavnings)fløde.
- Lad det koge igennem, så melsmagen koges ud, under konstant piskning.
- Kom peberrod i lidt efter lidt og smag til mellem hver gang, smag til sidst til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kogt oksespidsbryst med peberrods sauce serveres straks, og den også god som gæstemad.
Nydes gerne med kogte kartofler og dampede grøntsager.
Se også disse opskrifter:
Per Hansen
Peberrod må ikke koge så svinder smagen
Henrik Isager Høvring
Jeg lykkedes med peberrodssovs efter dine anvisninger , peberroden har ikke kogt. Men men den smagte himmelsk ved 1. Portion, men anden gang var der ikke megen peberrods smag tilbage. Hvad har jeg gjort forkert?
Hilsen Henrik
Anne Marie Nyby Fuglsang
Hvis peberroden koger mistet den smag