• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

lammekølle med flødekartofler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. marts 2024 - Udgivet: 30. marts 2024

Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.

Lav en lækker lammekølle med flødekartofler i ovn, der passer perfekt til påske og andre festlige lejligheder i løbet af året.

Stegetid for lammekølle i ovn: 15 minutter ved 220 grader - derefter 60 minutter ved 165 grader.

Kernetemperatur for lammekølle: 65 grader før 15 minutter hvile (overdækket).

Opskriften er beregnet til mindst 6 personer, og kan eventuelt servere den sammen med en lækker spidskålssalat med æble.

Opskrift på lammekølle med flødekartofler

Opskrift

lammekølle med flødekartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

5 fra 3 stemmer
Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 841
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg lammekølle
  • 5 fed hvidløg - i skiver
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk ramsløg - tørret eller en håndfuld friske, som du snitter)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 portion flødekartofler

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at afpudse 1,5 kg lammekølle. Skær fedtet fra med en skarp kniv, og fjern også eventuelle andre urenheder. Tør køllen af med et stykke køkkenrulle, så den ikke er våd.
  2. Skær 5 fed hvidløg i skiver, og pil bladene af 2 kviste rosmarin,
  3. Hæld 1 dl olivenolie op i en skål. og kom skiver af hvidløgsfed, rosmarin, 2 tsk ramsløg samt lidt salt og friskkværnet peber i. Rør det lidt rundt med en spiseske. Du kan som sagt også bruge friske og hakke ramsløgsblade.
  4. Med en spidsen af en skarp kniv skærer du nu en 15-20 små lommer i lammekøllen.
  5. Kom lidt af hvidløgsblandingen ind i hver lomme - sørg for der er et par skiver hvidløg i hver.
  6. Resten af marinaden smører du ud over lammekøllen, læg køllen i et ildfast fad, og så må den gerne stå og trække 15 minutter.
  7. Krydr også med lidt mere salt og friskkværnet peber.
  8. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  9. Gør 1 portion flødekartofler klar i fadet. I stedet for den anbefalede bagetid i opskriften i linket, skal flødekartoflerne blot ind og ud sammen med lammekøllen. Så er de perfekte.
  10. Stil din lammekølle med flødekartofler ind i ovnen - og nu skal den have 15 minutter ved 220 grader. Derefter skruer du varmen ned på 165 grader, og steger den færdig ved den lavere varme. Det tager cirka en time.
  11. Men stik et stegetermometer i din lammekølle, og når den viser 65 grader, ja så er køllen færdig. Læs mere om kernetemperatur i lam her.
  12. Tag lammesteg og flødekartofler ud af ovnen, pak et stykke staniol om den kødet - og læg et viskestykke over. Flødekartoflerne kan du også lige lægge et stykke sølvpapir over.

Næringsindhold

Kalorier: 841kcalKulhydrater: 4gProtein: 64gFedt: 63gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 26gKolesterol: 283mgNatrium: 558mgKalium: 880mgKostfibre: 0.2gSukker: 2gVitamin A: 1236IUVitamin C: 2mgCalcium: 95mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad lammekøllen trække i 15 minutter - og så er den ellers klar til at blive skåret i tynde skiver.

Den perfekte lammekølle med flødekartofler serveres sammen med en god salat og eventuelt et stykke grydebrød. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

5 fra 4 stemmer
Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
Gå til opskrift
lammekrone med rosmarin

Grillede lammekoteletter (sådan griller du en lammekotelet)

Gå til opskrift
Billede af grillede lammekoteletter.

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

4.8 fra 24 stemmer
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
marineret lammemørbrad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Svend Solgaard

    april 07, 2018 at 8:58 pm

    Opskriften på lammekølle kan sagtens laves på en Weber q3200 man skal blot følge opskriften på at lave den i ovn. Kan med fordel udbene den og så lægge benet ind igen og snører den til, så er den let at udskære når man har fjernet benet efter grilning, læg den i en folie bakke under stegning

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required