Gammeldags kærnemælksfromage med hindbærpure er en både nem og meget lækker dessert. En god opskrift på fromage med kærnemælk, vanilje, fløde og hindbær.
Opskriften på kærnemælksfromage er beregnet til 4-6 personer.
Vaniljestang kan erstattes med en teske vaniljesukker.
Ingredienser til kærnemælksfromage
8 blade husblas
Korn af ½ stang vanilje
3-4 spsk. flormelis (alt efter smag)
½ liter kærnemælk
2½ dl piskefløde, pisket til skum
1 pose mandelsplitter
Hindbærpure
1 pose frosne hindbær, optøede
Flormelis efter smag
Fremgangsmåde
- Udblød husblas i koldt vand i ca. 15 minutter.
- Pisk kærnemælk, vaniljekorn og flormelis sammen, smag det til.
- Smelt husblasen over vandbad.
- Når det er smeltet, kommes lidt af kærnemælksblandingen i og røres rundt, hæld det derefter i en tynd stråle i den resterende kærnemælksblanding, under konstant piskning.
- Når det begynder at stivne, vendes flødeskummet i, sammen med mandelsplitterne.
- Hæld det i en skål, dæk til med film og stil i køleskabet i nogle timer, til den er stivnet.
- Server med hindbær pure, som laves på denne måde: Mos de optøede hindbær gennem en finmasket sigte. Rør flormelis i, lidt ad gangen, til det er som ønsket.
Tips
Serveres til den stivnede kærnemælksfromage, og det en både lækker og klassisk dessert.
Hindbær kan evt. erstattes med frosne jordbær.
Se også opskriften på gammeldags citronfromage.
Del dine ideer og tanker med os andre her: