Jordskokker i sennepsfløde bliver både sprøde og spændstige, og sennepsfløden er den perfekte ledsager til en velsmagende bøf. Og så er det nemt at lave.
Jordskokker i sennepsfløde lyder noget kradsbørstig, men den passer helt perfekt til en mør bøf.
Jordskokkerne har en delikat og nøddeagtig smag, og sammen med lidt sennep går tingene op i en højere enhed.
Der er to muligheder at lave dem på. Hvis du lige har stegt bøffer (der jo skal hvile fem minutter inden severing), kan du lave jordskokkerne direkte i panden, og bruge smagen af den dejlige sky fra bøfferne.
Så er der normalt ikke nødvendigt at tilsætte mere smør,
Hvis ikke du bruger skyen, men laver dine jordskokker helt fra bunden, ja så skal du smide en god klat smør på panden, og lade det bruse af.
Se også: Helstegt oksemørbrad
Og allervigtigst: Jordskokkerne skal kun have få minutter under denne tilberedning. De skal bevare deres sprødhed, og jeg synes det er synd, hvis de bliver stegt eller kogt helt ud.
Så tilbered dem ikke for længe - stik eventuel i dem med en kødnål, så du ved hvordan konsistensen er.
Eller følg bare denne opskrift.
Til fire personer skal du bruge:
500 gram rensede jordskokker
1 deciliter kalvefond
1,5 deciliter fløde
2 teskefulde sennep
1 spiseskefuld æbleeddike eller gastrik
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du jordskokker i sennepsfløde:
Sørg for at jordskokkerne er helt fri for jord og snavs - men du skal IKKE skrælle dem.
Og skær dem ikke ud i skiver lang tid før - for så bliver de brune og kedelige (medmindre du giver dem lidt citron, men det skal vi ikke bruge i denne opskrift).
Skær jordskokkerne ud i tynde skiver - brug ikke endestykkerne.
Smid en god klat smør på panden - eller brug skyen fra stegning af dine bøffer.
Når smørret er brust af, kommer du dine jordskokker på panden, og svitser dem et par minutter ved høj varme.
Rør rundt med en paletkniv, så alle jordskokkerne får lidt farve og stegesmag.
Tilsæt kalvefond, fløde og sennep, og rør forsigtigt rundt.
Lad det koge op, og skru så lidt ned for varmen.
Så skal de blot have et par minutter på panden, så de bevarer deres sprødhed.
Smag til med æbleeddike, gastrik, mere sennep, salt og friskkværnet peber.
Pas dog på med saltet, da kalvefonden er meget saltet, og hvis du har stegt bøfferne først, har de også afgivet salt.
Servér straks til dine lækre bøffer.
Se også: Hjemmelavet jordskokkesuppe
Del dine ideer og tanker med os andre her: