• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Ribeye - fakta og opskrifter med det marmorerede oksekød

Ribeye - fakta og opskrifter med det marmorerede oksekød

Billede med ribeye
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Ribeye steaks er nogle af de bedste bøffer i verden. Takket være fedtmarmoreringen, der går igennem hele udskæringen, har bøfferne meget smag.

Fedt giver smag til kød, men i dette tilfælde giver det også garanti for mørhed. Fedtmarmoreringen smelter nemlig, når du steger den, og det betyder, at fedtet trænger ind i kødet.

Ribeye steaks skæres ud af en marmoreret oksefilet. De vil typisk være to centimeter tykke over det hele.

Det kan være forvirrende. Hvad er forskellen på højreb, entrecotes og ribeye? Hvad skal jeg vælge, hvis jeg vil forkæle mig selve og/eller mine nærmeste?

Se også: Bøfguide med tips og tricks - sådan steger du din bøf perfekt

Forskelle

Svaret kommer her, men det er lidt nørdet, så hold tungen lige i munden.

Oksefileten er den lange muskel, der løber fra nakken over den første del af ryggen. Det er den forreste del af højreb.

Da den ikke bliver brugt lige så meget som andre muskler, er der mere fedt i, og dens udskæringer er meget møre.

Du kan skære forskellige udskæringer af oksefileten. Udskæringen tættest på hovedet indeholder mest fedtmarmorering, det er den, vi kalder ribeye.

Eller entrecôte, for det afhænger af, hvordan man skærer stykket ud. Og hvad slagterne eller supermarkederne kalder dette stykke.

Hold nu fast: Køber du entrecôte, kan det være det ribeye, men nogle skærer entrecote fra tyndstegen, og så har det ikke noget med ribeye at gøre.

Kommer entrecôte fra rygdelen, ja, så vil det ofte være nogenlunde det samme som ribeye. Forskellen kan være, at entrecôte har en fedtkant, hvor ribeyen har mere fedt i selve kødet.

Næringsindhold

Kød indeholder ingen kulhydrater og mange proteiner. Det er en af vores vigtigste kilder til proteiner herhjemme. Således også oksekød.

Her ser du energifordelingen for 100 gram råt kød fra ribeye-udskæringen:

Energi: 265 kalorier
Protein: 18,2 gram
Fedt: 21,3 gram

Holdbarhed og anvendelse

Ofte vil ribeye steaks eller en steg kunne holde op til ti dage i køleskabet, hvis du ikke har åbnet vakuumpakken. De kan også fryses ned i op til seks måneder.

Her får du opskrifter på dejlige retter med den møre og marmorerede udskæring:

Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce

5 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på ribeye med pasta og asparges. En fantastisk ret med mør bøf og pasta i en cremet sauce. Nem og hurtig at lave.
Gå til opskrift
ribeye med pasta og asparges

Smørstegt ribeye - nem opskrift

4.6 fra 47 stemmer
Se den lækre opskrift på smørstegt ribeye med bådkartofler, hvor både bøf og kartoffelbåde tilberedes med hvidløg.
Gå til opskrift
Smørstegt ribeye med bådkartofler

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

5 fra 1 stemme
Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.
Gå til opskrift
billede til ribeye på gasgrill

Ribeye sous vide

5 fra 1 stemme
Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
Gå til opskrift
ribeye sous vide

Peberbøf med cognac sauce

5 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på peberbøf i cognacsauce, der er en lækker ret til aftensmad og gæster. Med bøf af ribeye og en skøn sovs med cognac.
Gå til opskrift
peberbøf i cognacsauce

Bøf med sennepssovs - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Bøf med sennepssovs tilberedes af ribeye, der pandesteges ved høj varme. Derefter koges panden af med whisky, fond, fløde og sennep.
Gå til opskrift
billede til bøf med sennepssovs

Wagyu ribeye

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du tilbereder wagyu ribeye. Opskrift med gode råd til stegning og grillning af både ribeye bøf og hel steg af wagyu oksekød.
Gå til opskrift
wagyu ribeye steak tilberedt medium

Ribeye med bagte løg og hjertesalat

5 fra 3 stemmer
Her får du opskriften på en mør ribeye med bagte løg og hjertesalat, som er en ret, der kan laves på en god halv times tid.
Gå til opskrift
En velstegt ribeye med bagte løg og hjertesalat er rigtig hyggemad, der samtidig kan tilberedes hurtigt. Foto: Madensverden.dk.

Opskrift på kalve rib-eye med fritter og pebersauce

5 fra 1 stemme
Kalve rib-eye: Super dejlig mad, og med denne opskrift er pommes frites ikke så fede det gør noget. Og smag så lige denne dejlige sauce med grønne peberkorn og peberfrugt.
Gå til opskrift
billede med kalve rib-eye med pommes frites og en nem pebersauce

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her