Sådan laver du hel grillet blomkål, der er perfekt som tilbehør til mange kødretter. En helstegt blomkål med olie, citron og lidt honning.
Hel grillet blomkål er en nem og lækker måde at lave tilbehør til grillmad på, og så er kål jo sundt.
Her jeg har jeg lavet blomkålen uden smør, men i stedet har den fået lidt olie, citronsaft og honning.
Se også: Cremet blomkålssuppe med masser af blomkål
Afhængig af hvor stor den helstegte blomkål er, så bør der være nok til fire personer som tilbehør.
Husk at krydre kålen med lidt ekstra salt, og husk at grille den ved indirekte varme - ikke direkte!
Opskrift på hel grillet blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål
- 3 spiseskefuld olivenolie
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 1 spiseskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille finthakket
Sådan gør du
- Til hel grillet blomkål starter du med, at fjerne de grønne blade fra kålen. Skær også stokken til, så kålen kan stå helt lige.
- Rør olie sammen med citronsaft, honning, salt og friskkværnet peber. Du kan også røre lidt hakket persille i - eller drysse den færdiggrillede blomkål med persille. Det er op til dig. Eller gøre begge dele.
- Stil blomkålen i en alubakke og dryp marinaden over. Krydr gerne med lidt ekstra salt.
- Helstegt blomkål i grill skal nu have ca. 40 minutter ved 200 grader indirekte varme i grillen. Så er den mør og lækker.
Næringsindhold
Tips
Hel grillet blomkål må gerne lige stå fem minutter inden servering.
Derefter kan placeres på et skærebræt, og så skæres den ellers bare ud direkte i passende skiver eller stykker.
Se også: Lækker blomkålsgryde med kylling
Karin
Hej. Når man nu ikke har en grill, så tænker jeg, at blomkålshovedet kan tilberedes i en almindelig ovn. Tror du det er nogenlunde samme tilberedningstid ❓
Holger Rørby Madsen
Hej Karin
Det kan du sagtens - 200 grader og samme tid. Så skal det blive godt. Og sådan en helstegt blomkål er altså kræs 🙂
Alt det bedste
Holger