Her får du min opskrift på røget laks med kvark og æble, der anrettes på sprøde rugbrødschips. En lækker hapser til den hurtige forret.
Røget laks med kvark og æble er en skøn forret, der heller ikke tager mange minutter at lave.
Her laver du først de sprøde rugbrødschips, og imens røres den vidunderlige kvarkcreme sammen.
Jeg har tilsat lidt æble, da det tilfører hapserne lidt syre og sødme på samme tid.
Denne opskrift giver otte stykker røget laks med kvark, og det passer med to hapsere til hver person.
Men lav så mange du har brug for. Det er meget nemt.
Opskrift på røget laks med kvark
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød - i tynde skiver
- olivenolie
- flagesalt
Kvarkcreme
- 1 æble - i meget små tern
- 3 spiseskefulde kvark
- 3 teskefulde mayonnaise
- 2 teskefuld sennep
- 1 citron - økologisk, skal og saft
- flagesalt
Laks
- 2-3 skiver røget laks
- Lidt dild
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær to tynde skiver rugbrød, og del dem i kvarte, så du har otte stykker. Pensles med olivenolie, drysses med flagesalt og bages sprøde i ovnen. Det tager ca. 10 minutter.
- Imens laver du kvarkcreme. Rør kvark med mayonnaise, sennep og fintsnittet æble. Lav så små tern af æblet som muligt.
- Smag til med lidt reven citronskal, citronsaft og salt.
- Skær de røgede lakseskiver ud i mindre stykker, så de passer med størrelsen på dine rugbrødschips.
- Så anretter du røget laks med kvark ved at komme en teskefuld kvarkcreme på hver rugbrødschips - og derpå et stykke laks. Pynt også med lidt dild. Velbekomme.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Røget laks med kvark og æble serveres straks.
Men du kan som sagt også sagtens lave den nemme forret lidt i forvejen, og så blot stille den på køl.
Røget laks kan i øvrigt erstattes med røget hellefisk, hvis du mere er til det.
Se også disse opskrifter:
Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado
Smørrebrød med laks og avocado

Comments
No Comments