Kvark er et kaloriefattigt mejeriprodukt, som minder om skyr. Se, hvad det bruges til, og hvad du gรธr, hvis du ikke kan skaffe det.
Kvark er en friskost med et virkelig lavt fedtindhold. Den minder lidt om skyr i konsistensen og creme fraiche i smagen.
Da smagen er mild og mindre syrlig end for eksempel skyr, kan du erstatte den federe creme fraiche med kvark, hvis du vil have fรฆrre kalorier.
Kvarken er ogsรฅ super i gryderetter, som dressing og i brรธd og kager. Sรฆrlig brรธd og boller bliver fine, hvis dejen indeholder kvark.
Indholdet er helt enkelt og bestรฅr af skummetmรฆlk, ostelรธbe og mรฆlkesyrekultur.
Sรฅdan bruger du kvark
Som sagt kan du bruge kvark i gryderetter, men den er ogsรฅ god i supper. Dog er der en huskeregel, som er vigtig: Du skal rรธre kvarken sammen med hvedemel, nรฅr du bruger den i en varm ret.
Hvis du ikke gรธr det, skiller den, nรฅr retten koger.
I brรธd og boller kan du bruge kvark i stedet for diverse surmรฆlksprodukter som yoghurt og ymer. Det giver en god konsistens.
Det er ogsรฅ eminent at bruge friskosten til kaloriefattige desserter, for eksempel en frugtsalat med blandet frugt i tern og kvark rรธrt op med en teskefuld vaniljesukker.
Energifordeling og sundhed
Du kan kรธbe det proteinrige mejeriprodukt med forskellige fedtprocenter fra 1 til 0,3. Her ser du energifordelingen for 100 gram kvark 0,3 %.
Kalorier: 67.
Fedt: 0,3 gram.
Protein: 12 gram.
Kulhydrat: 3,9 gram.
Erstatninger for kvark
Det er ikke alle steder, vi kan fรฅ fat i kvark. Hvis du stรฅr med en opskrift, hvor den er en af ingredienserne, er gode rรฅd ikke dyre. De kommer nemlig her.
Fromage Frais 3% er ogsรฅ en friskost, og den har samme fedtindhold. Den kan bruges pรฅ samme mรฅde og skal ogsรฅ rรธres op med mel, hvis den skal i varme retter.
Grรฆsk yoghurt har en tykkere konsistens end den klassiske danske. Den er ogsรฅ en god erstatning for kvark, sรฆrligt i dip, dressinger og bagvรฆrk.
Mascarpone er en italiensk friskost, som er et godt alternativ. Sรฆrligt nรฅr opskriften indeholder frisk kvark, for eksempel til dip og dressinger - eller i desserter.
Opbevaring og holdbarhed
Opbevares altid i kรธleskabet. Efter รฅbning holder friskosten sig i fem - seks dage. Den kan nu holde sig lidt lรฆngere, sรฅ lugt til den og smag en smule, sรฅ du ikke kasserer spiselig mad.
Du kan ogsรฅ fryse den ned. Her er den holdbar i tre mรฅneder, og skal optรธs i kรธleskabet.
Opskrifter:
Flammkuchen - tรฆrte fra Alsace
Kilder: Arla, Gocook.dk, Samvirke.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments