Hyldeblomstmousse med jordbærtern i bunden og det lækreste lakridspulver på toppen er en dejlig sommerdessert, som kan spises af alle.
Hyldeblomstmousse har en fin, delikat smag af hyldeblomstsaft og flødeskum. Det er en let dessert, som kan laves i forvejen.
Ja, faktisk er det nærmest en fordel, da jordbærrene ligger i bunden og trækker smag.
Jeg bruger et lille drys lakridspulver til toppen, da jeg kan lide kontrasten mellem de søde hyldeblomster og det mere kraftigt smagende lakrids.
Men du kan vælge at pynte med friske små hyldeblomster uden stilk eller bær for eksempel jordbær i tern.
Opskrift på hyldeblomstmousse med jordbær
Ingredienser
- 1.25 dl hyldeblomstsaft
- 2,5 dl limesaft
- 1 spsk limeskal fintrevet
- 1 tsl vaniljesukker
- 2 stk husblas
- 2,5 dl piskefløde
- 16 stk jordbær
- lakridspulver drys
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pres limefrugter til saft. Hæld hyldeblomstsaft og limesaft i en lille gryde.
- Lad det koge op et par minutter og tag gryden væk fra varmen. Vrid husbladsen fri fra vand og kom den ned til det varme saft. Rør det godt sammen og lad det køle ned.
- Pisk fløden til flødeskum og tilføj citronskal og vaniljesukker. Hæld nu lidt af hyldeblomstmassen i flødeskummet og vend det deri. Fortsæt med resten og sørg for blot at vende, ikke piske eller røre hårdt.
- Stil moussen på køl en time, imens kan du forberede fire portionsglas.
- Skær fire jordbær i tern og læg dem i bunden af et glas. Når moussen er lettere stivnet, hælder du den i glasset og sætter det hele på køl i mindst tre timer.
- Før servering tager du glassene ud af køleskabet og drysser med lidt lakrids - eller anden form for pynt.
Tips
Du kan sagtens bruge citron i stedet for lime, hvis du ikke lige kan få fat i limefrugter.
Hvis du selv har lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft som her, skal du måske tilføje lidt mere eller mindre i opskriften, da den hjemmelavet kan være stærkere eller svagere.
Her er andre opskrifter, du kan lade dig inspirere af:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Er det rigtigt at det er 2,5 ml fløde man skal bruge og ikke 2,5 dL ?
Hej Louise
Nope - det er en fejl. Det er naturligvis 2,5 deciliter 🙂
Jeg retter straks.
Alt det bedste
Holger
Super godt 😉
Moussen virker utrolig sur, hvor limen nærmest overdøver hyldeblomsten. Fortager det sig når moussen har sat sig?