Kokosmakroner med lakrids er legende let at lave. Med kun fem ingredienser har du gode kokostoppe, der er sprøde udenpå og bløde indeni.
Kokosmakroner med lakrids er endnu en måde for os lakrids-elskere at få den lækre lakridssmag ind i kendte kager.
Jeg har valgt lakridspulver med ren lakridssmag - ikke salt eller salmiak, da det tager lidt af smagen fra kokos.
Opskriften er den letteste overhovedet. Du kan vælge at lave kokosmakroner med æggehvider i stedet for hele æg.
Jeg gør en dyd ud af at undgå madspild, så derfor bruger jeg både hvider og blommer. Og det betyder ikke spor for konsistensen.
Disse kokosmakroner bliver lige så sprøde udenpå, som de skal være. Og så har de det dejlige, klistrede indre, som sådan nogen skal have.
Opskrift på kokosmakroner med lakrids
Ingredienser
- 2 stk æg
- 160 gram sukker
- 2 spsk lakridspulver
- 200 gram kokosmel
- 3 spsk hvedemel
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.
- Pisk lakridspulver i massen.
- Vend koksmel og hvedemel i dejen.
- Nu former du ca. 12 små toppe med fingrene, som du sætter på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag lidt hvedemel på fingrene, så kan du bedre forme kagerne.
- Bag dem på 175 grader over- og undervarme i 12-15 minutter. Lad dem køle af, før I spiser dem, da de smager bedst, når de lige har sat sig udenfor ovnen.
Næringsindhold
Her får du andre opskrifter på søde sager med henholdsvis kokos og lakrids.
Drømmekage med kokos - den perfekte kokoskage
Hjemmelavede flødeboller med kokos
Skønne og hjemmelavede lakridskarameller