• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure

Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure

En hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure, der selvsagt har den helt rigtige smag af jordbæris. Anrettes som den er, eller med en klat flødeskum på toppen i et glas. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 2. maj 2017

Her er min virkelig lækre opskrift på hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure, der smager så englene synger. Og den laves uden ismaskine.

Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure er i virkeligheden super nem at lave, og du får en rigtig sommeris.

Den kan sagtens laves uden anvendelse af en ismaskine, og du skal kun bruge ganske få ingredienser.

Opskriften giver en lækker jordbærsorbet til fire personer, men du kan sagtens lave større portioner, for isen skal nok blive spist.

Ingredienser til hjemmelavet jordbærsorbet

400 gram frosne jordbær
1 deciliter vand
150 gram sukker
1 blad husblas

Fremgangsmåde

  1. Kom de frosne jordbær i en kasserolle, og tænd for blusset ved middel varme. Lad nu jordbærrene koge møre, og det tager 10-15 minutter. Du behøver ikke tilsætte vand eller anden væske, da de frosne jordbær indeholder rigeligt med vand.
  2. Køl de kogte jordbær lidt ned, og blend dem så med en stavblender.
  3. Læg et blad husblas i blød i en skål med koldt vand, hvor det skal ligge i fem minutter.
  4. Nu koger du så vand op sammen med sukker, og rører sukkeret godt ud i det kogende vand, så det er helt opløst. Tag det af blusset, og lad det stå tre minutter.
  5. Klem vandet af husblasen, og rør det ud i sukkervandet.
  6. Rør derefter jordbærpure i, og så er din jordbærsorbet klar til indfrysning.
  7. Hæld sorbeten i en beholder, og stil den i fryseren, hvor du skal regne med mindst seks timer inden den er helt frosset. Og måske endda lidt mere.
  8. Du skal røre i din jordbærsorbet en gang i timen i de første 3-4 timer, så du undgår iskrystaller.

Og så er det ellers bare at nyde din hjemmelavede jordbærsorbet, der smager fantastisk godt.

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags jordbærflødeis

Dansk jordbærgrød a la mormor

Jordbær trifli

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene

    maj 31, 2017 at 2:51 pm

    Så du laver ekstra jordbærpure og serverer sammen med? Og i så fald skal den vel sødes?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 01, 2017 at 8:57 am

      Hej Lene
      Nej, du laver kun en gang. Når den ser lidt "optøet" ud på billedet, skyldes det udelukkende at jeg var lidt langsom, fordig jeg skulle tage et billede og kameraet drillede. Så du laver blot sorbeten som anvist, og pynter med flødeskum og lidt friske jordbær.
      God fornøjelse
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her