Opskrift på hjemmelavet jordbæris, der kan laves med eller uden ismaskine. Jordbærisen laves med friske jordbær og fløde, og isen er cremet.
Der er næsten ikke noget bedre end en cremet jordbæris, og her kan du se hvordan du nemt laver den.
Den hjemmelavede is er med masser af friske jordbær og fløde, og du kan både lave den i ismaskine eller uden.
Du får en skøn og virkelig cremet jordbæris helt uden kunstige tilsætningsstoffer og farve.
Med andre ord en god og gammeldags flødeis med jordbær.
Ingredienser til hjemmelavet jordbæris
500 gram jordbær
4 pasteuriserede æggeblommer
100 gram flormelis
1 vaniljestang
4 deciliter piskefløde
1 deciliter sødmælk
Fremgangsmåde
- Jordbær skylles og duppes forsigtigt tørre i et rent viskestykke. Derefter nippes jordbærrene og kommes i en gryde.
- Her blendes de med en stavblender, og du kan selvfølgelig også køre dem i en almindelig blender.
- Nu kan du sigte de blendede jordbær for at undgå kerner i isen, eller blot anvende det hele.
- Pasteuriserede æggeblommer piskes luftige sammen med flormelis og kornene fra vaniljestangen, og flødeskummet piskes til en let skum i en anden skål.
- Vend derefter sødmælken sammen med æggemassen, inden du vender flødeskummet i.
- Til sidst vendes de blendede jordbær i iscremen, som forsigtigt vendes indtil den er jævn i konsistensen.
- Kør iscremen på en ismaskine i 30 minutter, hvorefter den fryses færdig i et par timer i en lukket beholder.
- Eller lav din jordbæris uden ismaskine, hvor du kommer iscremen i en beholder, som stilles i fryseren. Nu skal du røre jordbærisen igennem en gang hvert kvarter den første time, så du undgår at isen krystalliserer.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på chokoladeis og hyldeblomst sorbet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: