Her er en simpel og meget lækker opskrift på hjemmelavet barbecuesovs til kylling. Barbecuesovsen giver kyllingen masser af smag.
Hjemmelavet barbecuesovs til kylling laves med blot fire ingredienser, som de fleste i forvejen har hjemme i køkkenet.
Lidt ketchup, engelsk sauce, brun farin og paprika, og så har du altså en fortrinlin BBQ-sovs, der virkelig giver kødet smag.
Jeg bruger gerne barbecuesovsen til kylling, men den kan selvfølgelig også anvendes til andre typer kød, hvor du ønsker "the american grill taste".
Og så har jeg anvendt Heinz tomatketchup fordi den har en god syre i smagen. Men andre mærker ketchup er selvfølgelig også brugbare. Det er smag og behag.
Opskriften giver en portion barbecuesovs, der passer til en kylling på cirka 1,5 kilo.
Til hjemmelavet barbecuesovs til kylling:
3 spiseskefulde Heinz tomatketchup
3 spiseskefulde engelsk sauce
2 teskefulde brun farin
1 teskefuld paprika
Sådan laver du en hjemmelavet barbecuesovs til kylling:
Kom de fire ingredienser op i en lille skål, og rør barbecuesovsen godt sammen, Den skal være blank, så sukkerstofferne er rørt helt ud.
Pensl kyllingen grundigt, og giv den bare et godt lag.
Overskydende sovs plejer jeg at pensle kyllingen med indvendigt for at opnå den optimale smag.
Til sidst drysses kyllingen med lidt groft salt, og så er den klar til grill eller ovn.
I grillen er det naturligvis ved indirekte varme, og stegetiden i både grill og ovn er cirka en time og 10 minutter. Du kan altid tjekke om kødet er gennemstegt ved at prikke i det, og her skal saften være klar.
Husk altid lige at lade kyllingen trække 15 minutter inden udskæring.
Note: Ønsker du en mere krads barbecuesovs, kan du sagtens tilføje lidt chili eller cayennepeber.
Del dine ideer og tanker med os andre her: