• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade

Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade

sticky chicken opskrift
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. maj 2020 - Udgivet: 1. maj 2020

Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.

Sticky chicken er noget af det lækreste du kan lægge på grillen, og både børn og voksne er vilde med det.

Det er i virkeligheden grillede kyllingelår the american way, altså med en snasket barbecuemarinade, som flere gange pensles på kødet.

Det giver netop de lækre sticky chicken kyllingelår, som er så snaskede, at du skal huske rigeligt med køkkenrulle.

Opskrift på sticky chicken

sticky chicken opskrift
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade

4.84 fra 6 stemmer
Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 170
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 pose kyllingelår
BBQ-sauce
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl rødvinseddike
  • 3 dl Heinz tomatketchup
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk lys sirup
  • 1 spsk brun farin
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 2 tsk chilipulver

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløg svitses i olivenolie. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5-10 minutter.
  2. Mariner kyllingelårene i ca. 1 dl af saucen. Jeg plejer at komme lårene i en pose sammen med marinaden og så ryste og massere dem godt, så marinaden bliver fordelt.
  3. Lad dem helst stå overnat i køleskab. Resten af marinaden gemmes til pensling under grillning.
Næste dag
  1. Jeg forsteger ALTID lårene så jeg er helt sikker på at de bliver gennemstegte. Jeg steger dem ca. 30 min. ved 200 grader.
  2. Tænd op for grillen og sørg for at kullene er perfekte før de lækre sticky chicken kyllingelår kommes på.
  3. Pensl lårene på den ene side med den resterende sauce og læg dem med den side nedad på risten, pensl så straks den anden side. Vend dem og pensle igen. Læg låg på nogle få minutter, pensl og vend så igen.
  4. Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce. Der skal et godt lag på hver gang, da det er meningen at der ligesom skal danne sig et lag af skøn sød/stærk sauce uden på lårene. Læg låg på mellem hver gang for at få den skønne røgede smag. Pas på de ikke bliver for sorte!

Næringsindhold

Kalorier: 170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sticky chicken serveres gerne med en god salat. Prøv eksempelvis Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg.

Eller se disse forslag med tilbehør til grillmad.

Prøv også de lækre flutes med bacon og ost. Også perfekte til grillen.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    juni 18, 2025 at 3:44 pm

    Hej Holger
    Jeg kommer til at lave dem i ovnen. Kan jeg stege dem 25-30 minutter dagen før og så lægge dem kolde i ovnen og pensle derfra? Eller måske lige give dem 5 minutter, inden, jeg starter med at pensle. Jeg har meget, jeg skal lave samtidig, så hvis jeg kan korte 30 minutter af i ovnen på dagen, vil det hjælpe 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 18, 2025 at 5:32 pm

      Hej Anne
      Kender det godt 🙂
      Ja, det bør du sagtens kunne gøre. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lissy vibsig

    oktober 11, 2024 at 6:45 pm

    Super god marinaden

    Svar
  3. Ask

    juli 10, 2023 at 8:00 pm

    Det er en dejlig måde at holde gang i New Yorker by Heart. Hvor har jeg mange gange lavet Birthes mad og glædet mig over det vi spiste

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required