Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.
Sticky chicken er noget af det lækreste du kan lægge på grillen, og både børn og voksne er vilde med det.
Det er i virkeligheden grillede kyllingelår the american way, altså med en snasket barbecuemarinade, som flere gange pensles på kødet.
Det giver netop de lækre sticky chicken kyllingelår, som er så snaskede, at du skal huske rigeligt med køkkenrulle.
Opskrift på sticky chicken
Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade
Ingredienser
- 1 pose kyllingelår
BBQ-sauce
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 deciliter rødvinseddike
- 3 deciliter Heinz tomatketchup
- 1 spiseskefuld dijonsennep
- 1 spiseskefuld lys sirup
- 1 spiseskefuld brun farin
- 50 gram friskpresset citronsaft
- 2 teske chilipulver
Sådan gør du
- Løg og hvidløg svitses i olivenolie. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5-10 minutter.
- Mariner kyllingelårene i ca. 1 dl af saucen. Jeg plejer at komme lårene i en pose sammen med marinaden og så ryste og massere dem godt, så marinaden bliver fordelt.
- Lad dem helst stå overnat i køleskab. Resten af marinaden gemmes til pensling under grillning.
Næste dag
- Jeg forsteger ALTID lårene så jeg er helt sikker på at de bliver gennemstegte. Jeg steger dem ca. 30 min. ved 200 grader.
- Tænd op for grillen og sørg for at kullene er perfekte før de lækre sticky chicken kyllingelår kommes på.
- Pensl lårene på den ene side med den resterende sauce og læg dem med den side nedad på risten, pensl så straks den anden side. Vend dem og pensle igen. Læg låg på nogle få minutter, pensl og vend så igen.
- Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce. Der skal et godt lag på hver gang, da det er meningen at der ligesom skal danne sig et lag af skøn sød/stærk sauce uden på lårene. Læg låg på mellem hver gang for at få den skønne røgede smag. Pas på de ikke bliver for sorte!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Sticky chicken serveres gerne med en god salat. Prøv eksempelvis Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg.
Eller se disse forslag med tilbehør til grillmad.
Prøv også de lækre flutes med bacon og ost. Også perfekte til grillen.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Ask
Det er en dejlig måde at holde gang i New Yorker by Heart. Hvor har jeg mange gange lavet Birthes mad og glædet mig over det vi spiste