Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.
Sticky chicken er noget af det lækreste du kan lægge på grillen, og både børn og voksne er vilde med det.
Det er i virkeligheden grillede kyllingelår the american way, altså med en snasket barbecuemarinade, som flere gange pensles på kødet.
Det giver netop de lækre sticky chicken kyllingelår, som er så snaskede, at du skal huske rigeligt med køkkenrulle.
Opskrift på sticky chicken

Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade
Ingredienser
- 1 pose kyllingelår
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl rødvinseddike
- 3 dl Heinz tomatketchup
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk lys sirup
- 1 spsk brun farin
- 50 g friskpresset citronsaft
- 2 tsk chilipulver
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløg svitses i olivenolie. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5-10 minutter.
- Mariner kyllingelårene i ca. 1 dl af saucen. Jeg plejer at komme lårene i en pose sammen med marinaden og så ryste og massere dem godt, så marinaden bliver fordelt.
- Lad dem helst stå overnat i køleskab. Resten af marinaden gemmes til pensling under grillning.
- Jeg forsteger ALTID lårene så jeg er helt sikker på at de bliver gennemstegte. Jeg steger dem ca. 30 min. ved 200 grader.
- Tænd op for grillen og sørg for at kullene er perfekte før de lækre sticky chicken kyllingelår kommes på.
- Pensl lårene på den ene side med den resterende sauce og læg dem med den side nedad på risten, pensl så straks den anden side. Vend dem og pensle igen. Læg låg på nogle få minutter, pensl og vend så igen.
- Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce. Der skal et godt lag på hver gang, da det er meningen at der ligesom skal danne sig et lag af skøn sød/stærk sauce uden på lårene. Læg låg på mellem hver gang for at få den skønne røgede smag. Pas på de ikke bliver for sorte!
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Sticky chicken serveres gerne med en god salat. Prøv eksempelvis Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg.
Eller se disse forslag med tilbehør til grillmad.
Prøv også de lækre flutes med bacon og ost. Også perfekte til grillen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anne
Hej Holger
Jeg kommer til at lave dem i ovnen. Kan jeg stege dem 25-30 minutter dagen før og så lægge dem kolde i ovnen og pensle derfra? Eller måske lige give dem 5 minutter, inden, jeg starter med at pensle. Jeg har meget, jeg skal lave samtidig, så hvis jeg kan korte 30 minutter af i ovnen på dagen, vil det hjælpe 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Kender det godt 🙂
Ja, det bør du sagtens kunne gøre. God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Lissy vibsig
Super god marinaden
Ask
Det er en dejlig måde at holde gang i New Yorker by Heart. Hvor har jeg mange gange lavet Birthes mad og glædet mig over det vi spiste