Sådan laver du grillede kyllingelår med BBQ sauce. De laves af kyllingeunderlår, som forsteges i ovn, hvorefter de grilles lækre og snaskede med BBQ sauce.
Grillede kyllingeunderlår er lækker og nem aftensmad fra grillen og samtidig koster underlårene ikke en bondegård, så du får faktisk god mad til billige penge.
Kyllingelårene forsteges i ovnen, inden de smøres med den fantastiske BBQ sauce, og under turen på grillen bliver de super lækre og snaskede. God til både børn og voksne.
Opskriften er beregnet til fire personer med to kyllingeunderlår til hver.
Mængden afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er - og mængden af tilbehør. Så måske skal du lave lidt flere underlår.
Du kan både anvende ferske og frosne kyllingelår.
Opskrift på grillede kyllingelår
Grillede kyllingelår med nem BBQ-sauce af ketchup
Ingredienser
- 8 kyllingelår - kyllingeunderlår
BBQ sauce
- 150 gram ketchup - jeg bruger Heinz
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld paprika
- 2 teskefulde sennep
- 1 spiseskefuld lys sirup
- 1 spiseskefuld brun farin
- 1 teskefuld chilipulver
- 1 citron - saften af den
Sådan gør du
- Kyllingelår kommes på bageplade med bagepapir. Salt kyllingelårene let.
- Bages ca. 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
- Imens røres ingredienserne til den lækre og nemme BBQ sauce sammen. Smag eventuelt til med lidt brun farin eller eddike, så du rammer den helt rigtige smag, der hverken er for sød eller sur.
- Grillen tændes op, og du skal grille kyllingeunderlårene ved cirka 200-225 grader.
- Tag de ovnstegte kyllingelår ud af ovnen, og læg dem på grillristen. De skal grilles ved indirekte varme.
- Pensl dem med den lækre BBQ sauce og grille dem nu i cirka 10-15 minutter, hvor du løbende vender kyllingelårene - og hver gang pensler dem med BBQ sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: