Hel rødspætte i ovn tager cirka 20 minutter at lave, hvor du steger rødspætterne ved 225 grader. Giv fiskene lidt salt, peber og en tynd skive smør.
Hel rødspætte i ovn er en sand delikatesse, hvor du virkelig får det bedste frem i fisken.
Helstegte rødspætter er gode, fordi du får mere smag når du tilbereder fiskene med ben.
Og så er de utrolig nemme at lave, hvilket jo heller ikke gør noget 🙂
Til hel rødspætte i ovn til fire personer skal du bruge:
4 store, flotte og frisk rødspætter
4 tynde skiver smør
Salt og friskkværnet peber
2 limefrugter i skiver
Stegetid for rødspætter i ovn: 20 minutter ved 225 grader varmluft
Sådan laver du bedst rødspætte i ovn med smør:
Normalt er det altid flåede rødspætter man køber i både supermarkeder og hos fiskehandlerne, og det sparer dig for en del bøvl. Men tjek for en sikkerheds skyld, at rødspætterne er flåede.
Hjemme i køkkenet skyller du rødspætterne grundigt under den kolde hane, og få vasket alt blod væk.
Med en skarp saks klipper du så de yderste ben af i begge sider, og lægger rødspætterne på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
Krydr fiskene med salt og friskkværnet peber - og læg en tynd skive smør oven på dem (se billedet).
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Stil nu rødspætterne ind i ovnen, og her skal de nu stege i 20 minutter. Stegetiden er ret præcis - medmindre du har virkelig små eller store rødspætter. Så skal du selvfølgelig korrigere lidt den ene eller anden vej.
Tag de ovnstegte rødspætter ud, og anret dem på lune tallerkner. Pynt med skiver af lime, og servér dem med nye kartofler og flødestuvede porrer.
Det er en delikatesse.
Del dine ideer og tanker med os andre her: