• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hakket kylling med spidskål

Hakket kylling med spidskål

billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris
4.7 fra 130 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. september 2023 - Udgivet: 12. juni 2023

Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.

Hakket kylling med spidskål er en perfekt opskrift til de travle hverdage, for det er en ret, som du kan lave på omkring 20 minutter.

Hakket kylling er samtidig en måde at spare på det mere klima-problematiske oksekød, og du får altså en lækker opskrift med masser af smag.

Det hakkede kyllingekød har desuden et lavt indhold af fedt, og derfor skal du tilsætte en god sjat olie når du steger det. Smagen er også mildere end oksekød, men det kompenserer vi for med masser af krydderier i denne skønne ret.

Jeg har også tilsat 100 gram løse ris, her brugte jeg basmati ris, og risene er med til at give retten endnu mere fylde. Risene kommes rå i retten, og koges møre her.

I opskriften har jeg anvendt en lille spidskål, men har kan du jo tilsætte som du synes. Hvis du ønsker en spidskål med endnu mere bid og friskhed, kan du vente med at tilsætte kålen til fem minutter før retten er færdig.

Indhold
  • Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
  • Ryd køleskabet
  • Hakket kylling med spidskål
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt
  • Kyllingefarsbrød - nem opskrift
  • Hakket kyllingekød med mos - bedste opskrift
  • Kyllingefrikadeller
  • Teriyaki-kødboller med hakket kylling
  • Kyllingebøffer
  • FAQ
  • Kommentarer

Ryd køleskabet

Hakket kylling med spidskål er en af de retter, hvor man kan få ryddet godt ud i køleskabet. For du kan sagtens også tilsætte andre grøntsager til retten. I det hele taget kan du følge opskriftens mål nøje, eller blot komme det i, som du lige synes.

Mængden af væske (bouillon og madlavningsfløde) skal selvfølgelig passe nogenlunde, så risene dels har noget at suge af, men også kyllingekødsretten ikke svupper for meget til sidst.

Du kan altid komme lidt mere vand eller bouillon ved, hvis dette er nødvendigt. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hakket kylling med spidskål

4.72 fra 130 stemmer
Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Forb. tid 8 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 491
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket kylling
  • 3 gulerødder - mellemstore
  • 1 lille spidskål
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 100 g ris - løse ris
  • 6 dl bouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og hvidløgsfed hakkes groft. Svitses i i en god sjat olie på en stor pande.
  2. Tilsæt derefter hakket kylling, og lad det stege et par minutter. Hak det ud med paletkniv, så kødet deles i mindre stykker. Varmen på panden skal være så høj, at kødet steges - og ikke koges!
  3. Gulerødder skæres i små tern. Spidskål deles i kvarte, stokken skæres fra og kålen snittes fint.
  4. Lad gulerødder og spidskål svitse med et minuts tid, hvorefter karry, paprika og spidskommen tilsættes. Svits yderligere et minut.
  5. Kom så ris på panden sammen med bouillon og madlavningsfløde, og tilsæt også lidt engelsk sauce. Vend det rundt.
  6. Skru lidt ned for varmen, og lad retten simre i cirka 12 minutter, så ris og kylling er kogt, men uden at spidskålen er kogt for meget ud.
  7. Hak en potte persille fint og vend den i.
  8. Smag til med salt og peber - og eventuelt med mere karry, hvis du ønsker din hakket kylling med spidskål mere spicy.

Næringsindhold

Kalorier: 491kcalKulhydrater: 31gProtein: 28gFedt: 29gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 164mgNatrium: 1376mgKalium: 1114mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 8709IUVitamin C: 11mgCalcium: 105mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Hakket kylling med spidskål og ris serveres straks som den er.

Du kan servere en lækker salat ved siden af - og et godt stykke græskarbrød gør sig også godt til. Opskriften på brødet kan du søge frem i søgefeltet øverst på siden.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt

4.8 fra 18 stemmer
Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingekødsovs

Kyllingefarsbrød - nem opskrift

4.8 fra 37 stemmer
Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Gå til opskrift
kyllingefarsbrød

Hakket kyllingekød med mos - bedste opskrift

4.8 fra 26 stemmer
Hakket kyllingekød med låg af kartoffelmos er en populær ret hos de fleste, og hele retten steges færdig i ovn. God mad, der er nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for hakket kyllingekød med kartoffelmos

Kyllingefrikadeller

4.7 fra 52 stemmer
Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
Gå til opskrift
kyllingefrikadeller

Teriyaki-kødboller med hakket kylling

4.7 fra 13 stemmer
Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.
Gå til opskrift
Teriyaki-kødboller

Kyllingebøffer

4.8 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på nemme kyllingebøffer, der laves af hakket kylling. Lækker opskrift på bøffer af kylling, som blandt andet laves med forårsløg.
Gå til opskrift
kyllingebøffer

FAQ

Kan man fryse hakket kylling med spidskål?

Ja, retten er fryseegnet. Du kan evt. varme den op i en gryde eller pande. Tilsæt om nødvendigt lidt mere væske ved opvarmning.

Kan man erstatte spidskål med hvidkål?

Ja, det kan du sagtens. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Christiansen

    marts 14, 2025 at 3:52 pm

    Hvad med en opskrift med det nye mix: hakket okse og kylling? Hvilken slags retter vil det egne sig til? I øvrigt mange tak for dine mange 'fede' opskrifter. Ny i faget pga konens alzheimer diagnose.
    Mvh David C.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2025 at 4:22 pm

      Hej David
      Tak for det - og jeg er ked af din kones sygdom. Det fortjener ingen.
      Og tak for ideen - den opgave kaster jeg mig over. Der kommer opskrifter med det nye mix meget snart på Madens Verden.
      Alt det bedste til dig og din kone
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required