Her får du min opskrift på nemme kyllingebøffer, der laves af hakket kylling. Lækker opskrift på bøffer af kylling, som blandt andet laves med forårsløg.
Kyllingebøffer er mere sunde bøffer, der laves af hakket kylling.
Bøfferne er meget lettere i konsistensen end de traditionelle hakkebøffer af oksekød, men du får altså masser af smag i kødet alligevel.
Her har jeg lavet kyllingebøffer med blandt andet forårsløg, som passer fortrinlig til det hakkede kyllingekød, men forårsløg kan erstattes med et almindeligt løg.
Kyllingebøffer kan serveres sammen med råstegte kartofler og en lækker spidskålssalat med æbler.
Men de er også fremragende i en burger eller i pitabrød.
Ønsker du en mere spicy udgave, kan du med fordel tilsætte lidt chilipulver eller finthakket frisk chili. Der kan også tilsættes en smule sambal oelek.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingebøffer
Kyllingebøffer
Ingredienser
- 500 gram hakket kylling
- 8 gram salt
- 1 bundt forårsløg
- 1 æg
- 1 håndfuld persille
- friskkværnet peber
- olivenolie - og smør til stegning
Sådan gør du
- Kom det hakkede kyllingekød op i en skål og ælt det sammen med salt.
- Forårsløg klargøres og hakkes fint, hvorefter det kommes op til kødet.
- Tilsæt også æg, finthakket persille og friskkværnet peber. Spar ikke på peberet, da det giver en god smag i de færdige kyllingebøffer.
- Ælt nu dejen godt sammen. Og del den i otte lige store portioner.
- Varm en pande op ved høj varme, og kom en god sjat olivenolie ved sammen med en stor klat smør.
- Form nu hver klump fars til en kyllingebøf, og læg på panden. Der bliver som sagt otte bøffer af kylling i denne opskrift.
- Lad kyllingebøfferne stege cirka fem minutter på hver side, men vent nogle minutter med at vende dem første gang, så der dannes en god stegeskorpe.
- Når bøfferne vendes, kan du med fordel skrue lidt ned for varmen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte kyllingebøffer serveres straks.
Note: Normalt hakker man bøffer med bagsiden af kniven, men det behøver du ikke med disse bøffer af kyllingekød.
Dem former du blot i hånden, hvor de trykket lidt flade inden de lægges på den varme pande.
Farsen kan være lidt klistret, men det hjælper hvis du fugter hænderne med lidt vand. Så hænger kødet ikke så let ved.
Se også min opskrift på hakket kylling med spidskål.
Christian Jensen
Rigtige lækre luftige kyllingeburger, kan varmt anbefales 👍