Her får du min opskrift på en lækker gyros, der er super nem at lave. En lidt sundere udgave med kylling, squash og en krydret marinade.
Gyros er en fantastisk ret fra det græske køkken og fra det traditionenelle Middelhavskøkken.
Retten kan laves på forskellige måder, men her er min variant med kylling, squash og krydret gyrosmarinade.
Se også: Tzatziki - opskrift på hjemmelavet græsk agurkesalat
Den gyrosmarinerede kylling er nem og hurtig at lave, men den skal helst stå på køl i mindst tre timer, hvor den får lov til at trække smag fra marinaden.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den skal bruges som pitafyld, til fladbrød og meget andet.
Opskrift på gyros
Nem gyros med kylling og squash
Ingredienser
- 6 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde tomatpasta - koncentrat
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 3 teskefulde oregano
- 1 teske spidskommen - stødt
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 500 gram kyllingebryst - i mindre tern
- 1 lille squash - i mindre tern
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til gyros starter du med at komme olivenolie og tomatpasta i en skål, hvor det røres sammen.
- Tilsæt finthakket hvidløg sammen med oregano, spidskommen og friskpresset citronsaft. Rør igen.
- Kylling skæres i mindre tern, der kommes i marinaden sammen med squash, der ligeledes er skåret i mindre tern.
- Vend det godt rundt, så gyrosmarinaden fordeles godt.
- Stil på køl i mindst tre timer.
- Varm en pande op ved højeste varme, og steg den gyrosmarinerede kylling i ca. 5-6 minutter. Hele indholdet kommes på panden, hvorefter det steges mens du ofte vender det rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så har du en lækker gyros, som blandt andet kan fyldes i pitabrød.
Her kan du med fordel også lave lidt fyld af agurk, tomat, peberfrugt og løg i små tern, der fyldes i pitaen skiftesvis med det gyrosmarinerede kød.
Du kan også retten sammen med fladbrød og en salat med tomater og rødløg i skiver.
Se også: Græsk gyros med oksekød og tzatziki
Del dine ideer og tanker med os andre her: