• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nem gyros med kylling og squash

Nem gyros med kylling og squash

gyros i pande
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. maj 2024 - Udgivet: 22. august 2023

Her får du min opskrift på en lækker gyros, der er super nem at lave. En lidt sundere udgave med kylling, squash og en krydret marinade.

Gyros er en fantastisk ret fra det græske køkken og fra det traditionenelle Middelhavskøkken.

Retten kan laves på forskellige måder, men her er min variant med kylling, squash og krydret gyrosmarinade.

Se også: Tzatziki - opskrift på hjemmelavet græsk agurkesalat

Den gyrosmarinerede kylling er nem og hurtig at lave, men den skal helst stå på køl i mindst tre timer, hvor den får lov til at trække smag fra marinaden.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den skal bruges som pitafyld, til fladbrød og meget andet.

Opskrift på gyros

gyros i pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem gyros med kylling og squash

4.50 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker gyros, der er super nem at lave. En lidt sundere udgave med kylling, squash og en krydret marinade.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 352
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpasta - koncentrat
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 2 spsk citronsaft
  • 500 g kyllingebryst - i mindre tern
  • 1 lille squash - i mindre tern
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til gyros starter du med at komme olivenolie og tomatpasta i en skål, hvor det røres sammen.
  2. Tilsæt finthakket hvidløg sammen med oregano, spidskommen og friskpresset citronsaft. Rør igen.
  3. Kylling skæres i mindre tern, der kommes i marinaden sammen med squash, der ligeledes er skåret i mindre tern.
  4. Vend det godt rundt, så gyrosmarinaden fordeles godt.
  5. Stil på køl i mindst tre timer.
  6. Varm en pande op ved højeste varme, og steg den gyrosmarinerede kylling i ca. 5-6 minutter. Hele indholdet kommes på panden, hvorefter det steges mens du ofte vender det rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 352kcalKulhydrater: 5gProtein: 28gFedt: 25gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 794mgKalium: 669mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 251IUVitamin C: 12mgCalcium: 49mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så har du en lækker gyros, som blandt andet kan fyldes i pitabrød.

Her kan du med fordel også lave lidt fyld af agurk, tomat, peberfrugt og løg i små tern, der fyldes i pitaen skiftesvis med det gyrosmarinerede kød.

Du kan også retten sammen med fladbrød og en salat med tomater og rødløg i skiver.

Se også: Græsk gyros med oksekød og tzatziki

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required