Grillet ribeye er noget af det bedste oksekød man kan få. Med en perfekt marmorering bliver en ribeye altid mør uden at blive tør. Her grillet på gasgrill.
Grillet ribeye er den bedste bøf til grillen! Sådan er det.
Ribeye udskæres af den øverste del af den delikate højreb, og denne udskæring har en perfekt fedtmarmorering.
Netop fedtmarmoreringen gør en ribeye perfekt til en tur på grillen, fordi den gør kødet så forbistret saftigt og smagfuldt.
Personligt synes jeg det er synd at krydre en ribeye med andet end blot groft salt og friskkværnet peber.
Og det bedste er, at gourmetsalte kødet en times tid før det skal på grillen. Det synes jeg giver en super god bøf.
Jeg har her grillet ribeye på min Weber Q3200 gasgrill, men det er selvfølgelig lige så godt på en kuglegrill. Husk, at bøfferne selvfølgelig skal have en tur ved direkte varme - og med godt blus på!
Du skal bruge - grillet ribeye pr. person:
300 gram velhængt og mør ribeye
Groft salt og friskkværnet peber
Servér med aspargeskartofler og sauterede champignon og forårsløg. Og måske med denne lækre sovs med portvin 🙂
Sådan laver du grillet ribeye:
Tag bøfferne ud af køleskabet en times tid før de skal på grillen
Giv dem en god omgang groft salt - cirka en teskefuld pr. ribeye. Altså en halv teskefuld på hver side 🙂
Læg dem på en tallerken ved stuetemperatur.
Tænd grillen, og skrue den helt op. Du skal grille ved direkte varme, så på en gasgrill skal begge brændere være tændt.
Det er vigtigt, at du varmer risten godt op, så den er glohed når du lægger bøfferne på!!
Tør risten af med et stykke køkkenolie vædet med lidt olivenolie.
Læg så den gourmetsaltede ribeye på grillen, og nu skal den grilles i alt otte minutter. Hvilket er fire minutter på hver side.
Jeg plejer at grille ribeye to minutter ad gangen. Altså to minutter på den ene side, to på den anden, to på den først, to minutter på den anden - og så af.
Derefter skal bøffen hvile fem minutter - utildækket. Krydr med friskkværnet peber.
Stegetiden passer på en ribeye på omkring 300 gram, hvor kødet har en vis tykkelse.
Hvis din ribeye er mindre forkortes grilltiden selvfølgelig lidt - og tilsvarende hvis du har en bøf, der er endnu større.

Comments
No Comments