Grillede løg med dijonsennep, purløg og en citron er fint tilbehør til stort set alle retter. Her får du både opskriften og videoguide.
Grillede løg smager virkelig godt. Når løg varmes op, får en sødlig, behagelig smag og duft.
Og mange ved det måske ikke, men de er faktisk også gode på grillen. Du skal bare lade dem ligge længe nok, så smagen og duften bliver lige i skabet.
Her er der både grillet hele og halve løg, og det siger sig selv, at de halve skal have kortere tid på grillen end hele løg.
Opskrift på grillede løg med dijon
Grillede løg med dijon og purløg
Ingredienser
- 8 løg - almindelige, danske
- 100 gram creme fraiche - 38%
- 20 gram dijonsennep
- 2 stk citroner
- 30 gram olivenolie
- 10 gram purløg
- 4 gram salt
Sådan gør du
- Del halvdelen af løgene midt over, og pensl med lidt olivenolie.
- Grill løgene på skæresiden, til de er færdige.
- Kom den anden halvdel af løgene hele på grillen, og tilbered dem i ca. 1 time.
- Vend dressingen sammen, og gem den.
- Snit purløg.
- Anret ved at dele de halve løg ud i skaller for derefter at pille indmaden ud af de hele grillede løg.
Få tilsendt opskriften på mail
Video
Serveringstips
Når løgene er ved at være færdig-grillet, kan du komme marinerede koteletter eller bøffer af oksekød med til sidst.
Du kan også forberede en rigtig god sommersalat til maden, for eksempel en salat med friske ærter, mynte og melon.
Prøv også disse opskrifter på grillet frugt og grønt:
Del dine ideer og tanker med os andre her: