• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)

gammeldags oksesteg i stegeso
Ved at lave en gammeldags oksesteg i stegeso i ovnen, får du et virkelig mørt og lækkert stykke kød. Her er oksestegen lavet af et stykke oksetykkam. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. februar 2024 - Udgivet:  5. oktober 2020

Del gerne:
782
SHARES
FacebookMessenger782PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
  2. Opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso
  3. Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Sovs til oksesteg i stegeso
  8. Beef Wellington
  9. Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  10. Langtidsstegt and - nem opskrift
Gå til opskrift

Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.

Gammeldags oksesteg i stegeso er den perfekte gæstemad, og så er stegen meget nem at lave.

Du skal selvfølgelig sætte noget tid af til det, men det meste af tiden passer kødet jo sig selv i ovnen.

Opskriften på oksesteg i stegeso er beregnet til seks personer som en hovedret. Forslag til tilbehør længere nede.

Opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso

gammeldags oksesteg i stegeso

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)

Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Bedømmelse
4.8 fra 28 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 6
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 kg oksetykkam - bundet med bomuldsgarn
  • 2 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stort løg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor persillerod - eller to små
  • 1 stykke knoldselleri
  • 2 laurbærblade
  • 6 dl kalvefond
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Find din stegeso eller Römertopf frem. Husk at sætte Römertopfen i bld inden brug!
  • Hak løg, gulerødder og persillerod groft, og læg det i stegesoen. Det smager også godt med nogle stykker knoldselleri i.
  • Brun kødet i lidt olie på en meget varm pande, så oksestegen får en god stegeskorpe. Krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Tag den af panden.
  • Læg oksestegen ovenpå rodfrugterne, og hæld kalvefond ved. Kom også et par laurbærblade ved.
  • Læg låget på, og stil stegesoen i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme. Giv nu din gammeldags oksesteg i stegeso tre timer i ovnen.
  • Tag stegesoen ud, og læg oksestegen på et skærebræt uden at dække den til. Lad den hvile i 20 minutter mens du laver sovsen. Den også sagtens klare en halv time inden udskæring.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Sovs til oksesteg i stegeso

Sigt skyen over i en skål. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og kom to spiseskefulde hvedemel ved.

Pisk det rundt, og pisk derefter stegesky ved indtil du har den rette konsistens.

Du skal bruge ca. 4 deciliter stegesky.

Kom også et par teskefulde ribsgele i sammen med sovsekulør, og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik.

Servér gammeldags oksesteg i stegeso sammen med hvidløgsmos eller kartoffelmos og glaserede perleløg.

Se også disse opskrifter:

Beef Wellington

4.9 fra 9 stemmer
Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Gå til opskrift
beef-wellington

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

4.8 fra 256 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt and - nem opskrift

4.9 fra 53 stemmer
Langtidsstegt and er perfekt til Mortensaften eller Juleaften. Og anden bliver bedst hvis du lader den stege i lang tid i ovn eller på grillen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt and
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene Jensen

    november 23, 2024 at 9:42 pm

    Gl.dags oksesteg i Rømerstoff er den bedste og nemmeste opskrift jeg har prøvet med steg -hele familien elskede det <3

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2024 at 9:43 pm

      Tusind tak, Malene - godt at høre I kunne lide den 🙂
      Det er også en ret med masser af smag.
      Alt det bedste - og fortsat god weekend
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required