En super lækker opskrift på fisk med broccoli risotto og dampet spidskål. Fisken kan være skindstegt kuller eller torsk.
Skal du lave fisk til aftensmad kan det være denne skindstegte fisk med lækkert tilbehør.
Fisken steges med skindet på, fordi det så er nemmere at holde fisken sammen.
Her har jeg anvendt en kuller med skind, men torsk eller kulmule er også fremragende.
Opskriften er til fire personer.
Til fisk med broccoli risotto og dampet spidskål skal du bruge:
600 gram fisk med skind, eks. kuller, torsk eller kulmule
1 skalotteløg
200 gram risottoris
1 deciliter hvidvin
5 deciliter varm hønsebouillon (5 deciliter vand og en bouillonterning)
1 broccoli
1 spidskål
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du fisk med skind og risotto med broccoli:
- Start med at klargøre fisken. Fileterne tjekkes for ben, og deles derefter i to lige store stykker (portionsstykker). Skindet snittes let så det ikke bukker op under stegningen.
- Pil og hak skalotteløget fint, og svits det let i en kasserolle med lidt olivenolie. Det skal ikke tage farve. Lad derefter risene svitse med et minut, tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk, inden du tilsætter lidt hønsebouillon.
- Lad nu risene koge møre ved svag varme i 15-20 minutter, hvor du gradvist tilsætter bouillonen. Rør undervejs så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber.
- Del broccolien i grove stykker, og damp den i et minut i spilkogende vand, og hæld derefter straks koldt vand på kogningen standses.
- Snit i mindre og mundrette stykker, som kommes i en skål. Når risottoen er færdigkogt vendes den sammen med broccolien.
- Spidskålen deles i kvarte, hvor stokken skæres fra, og kålen dampes i lidt letsaltet vand i 4-5 minutter under låg.
- Kom lidt olie på en varm pande, og steg fisken tre minutter på skindsiden. Det skal ske ved en rigtig god varme.
- Når fisken begynder at skifte farve til mælkehvid, vendes den om på kødsiden og steges i 10 sekunder, hvorefter den straks tages af. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Anret nu den sprøde fisk med broccolirisotto og den dampede spidskål.
Se mere indhold:
Del dine ideer og tanker med os andre her: