• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Eksotisk kyllingegryde med ris og masser af grønt

Eksotisk kyllingegryde med ris og masser af grønt

billede med eksotisk kyllingegryde
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
104
SHARES
FacebookMessenger104PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. august 2022 - Udgivet: 9. august 2022

Her er min opskrift på eksotisk kyllingegryde, der bla. laves med kyllingebryst i tern, ananas og masser af grønt. Serveres med kogte ris.

Eksotisk kyllingegryde er en både lækker og nem gryderet, der laves kyllingebryst og masser af grøntsager.

Retten er ikke kødtung, da jeg har vægtet mere grønt i form af peberfrugt, majs og ananas, og samtidig tager den ikke lang tid at lave. Derfor er den et skønt bud på hverdagsmad.

Mængderne af de forskellige ingredienser kan sagtens justeres til, og nogle ting kan udelades. Herunder champignon, hvis du ikke er så vild med dem.

Der kan også tilføres mere kylling, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på eksotisk kyllingegryde

billede med eksotisk kyllingegryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Eksotisk kyllingegryde med ris

5 fra 8 stemmer
Her er min opskrift på eksotisk kyllingegryde, der bla. laves med kyllingebryst i tern, ananas og masser af grønt. Serveres med kogte ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 903
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g bacon - i tern
  • 300 g kyllingebryst - skåret i mindre tern
  • 200 g champignon - i kvarte
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk soja
  • 150 g majs
  • 150 g ananas - i tern, gerne fra dåse, kom også vandet med
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta - koncentrat
  • 2 dl vand - gerne kogende
  • 1 terning bouillon - gerne høns
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris - koges som anvist på pakken

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme bacon i tern i en kold gryde, og tænd så kogepladen på en god varme. Steg baconternene næsten sprøde.
    200 g bacon
  2. Kyllingebryst skæres i mindre tern, der steges sammen med bacontern i ca. 2 minutter.
    300 g kyllingebryst
  3. Derefter tilsættes champignon, som steges med i et par minutter mere. Husk at røre godt rundt i gryden.
    200 g champignon
  4. Tilsæt så forårsløg sammen med peberfrugt, karry, paprika og sød chilisauce, og lad det stege et minuts tid mere under omrøring. Tilsæt også lidt soja.
    1 bundt forårsløg, 1 rød peberfrugt, 2 tsk karry, 2 tsk paprika, 3 spsk sød chilisauce, 2 spsk soja
  5. Så kommer du majs i gryden sammen med ananas og vandet fra ananasdåsen. Det passer med en lille dåse ananas. Vend rundt.
    150 g majs, 150 g ananas
  6. Kom hakkede tomater i sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning.
    1 dåse hakkede tomater, 2 spsk tomatpasta, 2 dl vand, 1 terning bouillon
  7. Eksotisk kyllingergyde simrer nu uden låg mens du koger dine ris.
    300 g ris
  8. Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber, og kom også gerne en smule friskpresset citronsaft i.

Næringsindhold

Kalorier: 903kcalKulhydrater: 81gProtein: 26gFedt: 53gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 23gTransfedt: 0.01gKolesterol: 96mgNatrium: 1327mgKalium: 911mgKostfibre: 6gSukker: 11gVitamin A: 1356IUVitamin C: 71mgCalcium: 56mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Eksotisk kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris. Da der er en del grønt i gryderetten, er det ikke nødvendigt at servere salat eller andet tid.

Et godt stykke grydebrød er dog lækkert tilbehør.

Se flere opskrifter

  • chili con kylling med bønner og ris
    Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris
  • billede til karry kylling i fad med ananas
    Karry kylling i fad med ananas
  • billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
    Nem kylling i karry med grøntsager og ris
  • billede med ristaffel
    Ristaffel (hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise

    august 13, 2023 at 11:56 am

    Er næringsindholdet regnet korrekt ud.... undrer mig over, at der er over 900 kcal i én portion med de ingredienser der er i....

    Svar
  2. Anne-Mette Solberg

    august 22, 2022 at 6:23 pm

    Det smager fantastisk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required