Danske jordbær med vaniljefløde er en ægte sommerklassiker, hvor du anretter jordbærrene med en letpisket flødeskum tilsat vaniljesukker.
Findes der noget bedre end danske jordbær med vaniljefløde?
De søde sommerbær, der er røde og søde og med den helt rigtige jordbærsmag.
Mange spiser dem sammen med piskefløde, men jeg synes faktisk denne opskrift her er endnu bedre, og vaniljeflødeskummet passer virkelig godt til de friske jordbær.
Opskriften er til fire personer.
SE HER hvordan du laver en fantastisk og nem jordbær sorbet
Til jordbær med vaniljefløde skal du bruge:
600 gram jordbær
1 teskefuld økologisk rørsukker
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker
Sådan laver du de lækre jordbær med vaniljefløde:
- Jordbær skylles nænsomt i koldt vand, hvorefter de nippes. Du kan også vælge at skære hatten af. Jordbærrene deles i mere mundrette stykker, og fordeles i fire portionsglas eller små skåle. Drys derefter lidt rørsukker over dem, men ikke for meget, da jordbærrenes egen fornemme balance mellem sødme og lidt syrlighed skal stå skarpt.
- Kom piskefløde og vaniljesukker i en skål, og pisk det til en let flødeskum. Jeg plejer at bruge et piskeris, fordi jeg synes det giver en mere fyldig skum, men du kan selvfølgelig sagtens anvende en elpisker. Men pas på flødeskummet ikke bliver for stift.
- Anret nu en sold klat vaniljefløde på hver anretning med jordbær, og servér straks. Sådan skal de nye, danske jordbær nydes!
Prøv med råcreme lavet med soya til piskning, og vaniliesukker det bliver ikke lige så tungt som fløde og det smager himmelsk