Medister: Når du griller medister bliver den endnu bedre. Du opnår en fin og diskret røget smag, der virkelig klæder medisteren, og så er den meget nem at lave i en kuglegrill eller gasgrill.
Medister er fremragende at lægge på grillen, og ofte bedre end pølser.
Og så er den meget nem at lave, hvor tilberedningstiden er cirka 20 minutter, hvor medisteren grilles ved indirekte varme på begge sider.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på grillet medister
1 medister af god kvalitet - 500 gram
Lidt grillolie til pensling
Sådan griller du medister i gasgrill eller kuglegrill
Tænd din kuglegrill. Gør kullene klar, husk de skal være hvide i toppen. Fordel kullene ud i den ene halvdel af grillen, da vi skal grille indirekte.
Gasgrill sætter du til 200 grader, og den temperatur må du også gerne forsøge at ramme i kuglegrillen (hvis du har et termometer i låget).
Så gør du medisteren klar. Tag to træspyd, og fastgør dem i medisteren fra hver side. Se billedet her.
På den måde er medisteren nem at vende, og det er i øvrigt et trick du også kan bruge når de laver medisterpølse på panden.
Du kan eventuelt sætte grillspydene i vand en times tid før du skal bruge dem - så brænder de ikke så let i grillen.
Indirekte varme
Smør grillristen med olie, og læg medisteren på den side, hvor der ikke er kul under. Vi griller altså indirekte!
Låg låget på, og tag tid. Medisteren skal nu grilles i 10 minutter.
Stegetid
Efter 5 minutter pensler du medisteren med grillolie, giver den fem minutter mere med låget på, og vender den rundt.
Nu skal den stege i yderligere 5 minutter ved indirekte varme. Efter yderligere 5 minutter pensler du nu den anden side med grillolie.
Den samlede stegetid i kuglegrill for medisteren er altså 20 minutter.
Tag så medisteren af, træk forsigtigt træspydene ud - og nu er den klar til spisning.
Stegetiden for medisteren er den samme, uanset om du laver den i kuglegrill eller på en gasgrill.
På gasgrill tænder du kun den yderste brænder, og griller den på midten ved indirekte varme.
Mængde
Vi har her angivet, at en medisterpølse på 500 gram er nok til fire personer.
Det kommer selvfølgelig an på, hvor glade I er for medister, og hvilket tilbehør der serveres til.
Så du kan jo sagtens lave en større medister - eksempelvis på et kilo, og her er stegetiden den samme.
Tilbehør
Kan være denne kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing.
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)
Søren
I teksten står at den skal have 20 min samlet, under fotoet står det 30 min samlet. Hvad er bedst?
Per Andersen
Glimrende tip med at grille medister - og tak for en fremragende hjemmeside 🙂
Mvh
Per
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Per - medister er fremragende at smide på grillen 🙂
God sommer til dig - de bedste hilsner
Holger