Cremelinser med rabarber er en lækker og nem opskrift, hvor den søde kagecreme får et let og syrligt modspil fra de friske rabarber. Super lækker kage.
Cremelinser med rabarber er en kage, som du hurtigt kommer til at holde.
Kombinationen af rabarber og kagecreme er helt perfekt, og her pakket perfekt ind i den sprøde linsedej.
Opskriften er beregnet til 12 cremelinser, men brug den overskydende linsedej og kagecreme til flere linser - evt. uden rabarber.
Ingredienser til cremeliner med rabarber
1 portion mørdej
1 portion kagecreme
200 gram rabarber
50 gram sukker
Fremgangsmåde
- Lav linsedej som anvist i linket. Bedst er det blot at røre den sammen på røremaskinen, men den kan også meget nemt laves i hånden.
- Derefter laver du kagecreme som anvist i det andet link. Hjemmelavet kagecreme er meget nem at lave selv. Lad lige kagecremen køle lidt af.
- Rabarber vaskes og skæres i to centimeter tykke skiver. Vendes med sukker og kommes på bageplade med bagepapir. Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft og køles af.
- Smør en linseform med 12 huller med lidt smør.
- Linsedejen rulles ud til en tykkelse på fire centimeter, hvorefter den udstikkes. Bundene udstikkes så de lidt større end diameteren i bunden af formene, hvorved du får en cirka to centimeter høj kant når bundene lægges i. Udstik 12 af dem.
- Derefter fyldes linserne med bagt rabarber og kagecreme.
- Udstik derefter låg til dine cremelinser med rabarber, og de må gerne være lidt større end linserne i diameter, så de kan lukkes helt tæt.
- Læg forsigtigt låg på linserne og pres dem forsigtigt ned, så de lukkes tæt med bunden.
- Cremelinser med rabarber bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 12 minutter. Men bagetiden afhænger hvor meget din ovn varmer, så hold øje med dem. Cremelinserne skal være gyldne, men ikke for mørke.
Cremelinser med rabarber
De færdige rabarberlinser køles lidt af i formen inden de tages ud.
Så slipper de nemmere formen.
Lad lige kagerne køle yderligere af inden du sætter tænderne i dem.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: