Min opskrift på nemme rabarbersnitter med crumble. En virkelig lækker kagesnitte med rabarberkompot og sprød crumbledej på toppen.
Sprøde og lækre rabarbersnitter med crumble. Så bliver det ikke bedre, og dette er en kage alle vil elske.
Samtidig er snitterne meget nemme at bage, da de ikke kræver mange ingredienser, og den hjemmelavede rabarberkompot er også let at koge.
Se også de lækre kageopskrifter på:
- Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
- Rabarbercrumble med kokos
- Rabarbercrumble med marcipan og havregryn
- Rabarberkage - bedste opskrift på kage med rabarber
Opskrift på rabarbersnitter med crumble
Kagen kan bages i ovn eller airfryer, og du kan skære hele portionen ud i 9 eller 16 smitter, afhængig af hvor store du ønsker dem.
Rabarbersnitter med crumble
Ingredienser
Rabarberkompot
- 250 gram rabarber - i tynde skiver
- 100 gram rørsukker - eller. alm. sukker
- 10 gram vaniljesukker
Crumble
- 225 gram hvedemel
- 75 gram rørsukker - eller. alm. sukker
- 50 gram brun farin
- 75 gram havregryn - jeg bruger grovvalsede
- 200 gram smør - koldt, i tern
Pynt
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Til rabarbersnitter med crumble starter du med at lave en rabarberkompot. 250 gram rabarber skæres i tynde skiver og kommes i en lille gryde sammen med 100 gram rørsukker og 10 gram vaniljesukker. Koges 10 minutter og køles af.
- Imens kompotten køles ned, kan du lave crumble. Kom 225 gram hvedemel i en skål sammen med 75 gram rørsukker, 50 gram brun farin, 75 gram havregryn og 200 gram smør (i små tern). Smuldr smørret godt ud i blandingen.
- Find et ildfast fad eller form frem, og den skal være ca. 20 gange 20 centimeter. Beklædes med et stykke bagepapir.
- Fordel lige godt halvdelen af crumbledejen i bunden. Tryk den let til, men uden at mase den for hårdt sammen.
- Fordel så den afkølede rabarberkompot på bunden, og slut af med at drysse resten af crumbledejen på kompotten. Drys også lidt hasselnøddeflager øverst som pynt.
- Bages ved 200 grader over- og undervarme på næstnederste rille i 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad så den bagte kage køle af, hvorefter den tages forsigtigt ud af formen eller fadet.
Skæres ud i passende rabarbersnitter, og jeg skærer den gerne ud i 9 stykker, men du kan også lave 16. Så er de selvsagt lidt mindre.
Nydes med en god klat creme fraiche eller flødeskum.
Rabarbersnitter i airfryer
Du kan også bage dine rabarbersnitter i airfryer.
Her skal kagen have ca. 25 minutter ved 180 grader, hvorefter den køles og skæres ud som beskrevet.
Jolanda
Jeg lavede dem med æbler og lidt kardemomme. Smagte vild godt.
Charlotte
Vildt lækker
Gitta Scheer
Opskrift til ovn
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om de dejlige rabarbersnitter. På forhånd tak.