Chokoladecookies med hakkede valnødder er en lækkerbisken, som får munden til at løbe i vand. Her er opskriften på DoubleTree by Hiltons legandariske kager.
Chokoladecookies med hakkede valnødder, vanilje og havregryn som de laves på Hiltons DoubleTree-hoteller er superlækre. Indtil nu har opskriften været hemmelig, så det kun er hotelgæster, der har smagt de lækre cookies.
Men kæden valgte at dele opskriften under coronakrisen. Senior vicepræsident i DoubleTree, Shawn McAteer, forklarer hvorfor:
- Vi ved, at det er en urolig tid for alle. En varm chocolate chip cookie løser ikke problemerne, men kan bringe et øjeblik af trøst og glæde.
Vi deler gerne denne opskrift på "DoubleTree Signature Cookies" med vores læsere, for er der noget, som har taget fart i dette forår, er det bagelysten.
Opskrift på chokoladecookies
Chokoladecookies med valnødder a la Hilton
Ingredienser
- 225 gram blødt smør
- 150 gram sukker - samt en spiseskefuld sukker
- 150 gram brun farin
- 2 store æg
- 1,5 teskefuld vaniljesukker
- 0,4 tsk citronsaft
- 280 gram hvedemel
- 35 gram havregryn
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 teskefuld salt
- 1 knivspids kanel
- 190 gram chocolate chips - Hilton bruger Nestle Tollhouse semi-sweet
- 125 gram hakkede valnødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Pisk smør, sukker og farin til en fed smørcreme i to minutter med elpisker eller i en røremaskine.
- Tilsæt æg, vanilje og citronsaft og pisk videre med lav fart i et halvt minut. Sæt derefter elpiskeren til medium styrke og pisk i to minutter, indtil dejen er luftig og lækker.
- Tilsæt mel, havregryn, bagepulver, salt og kanel og rør blandingen sammen i 45 sekunder.
- Vend chokolade og de hakkede valnødder i dejen med en dejskraber.
- Brug to skeer til at forme chokoladecookies på en bageplade beklædt med bagepapir. De må gerne være store, husk blot at have ca. fem centimeters afstand mellem kagerne.
- Bag dine chokoladecookies i 20-30 minutter, indtil de er gyldenbrune - men stadig bløde i midten.
- Lad dem hvile på risten, indtil de er helt kolde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan også bruge hasselnødder i dine chokoladecookies. Tag eventuelt halv af hver: Hasselnødder og valnødder.
Pia
Hej.. 2 spørgsmål 🙋
1)150 g sukker + en spiseske? - en spiseske hvad?
2) 150 grader - er det alm. Over/under varme eller er det varmluft? (jeg spørger fordi fordi 150 er lav cstne)
På forhånd mange tak
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Godt du reagerer og den er nu opdateret 🙂
Det er sukker - og varmluft.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger