• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

billederesultat for hjemmelavet ganache
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
513
SHARES
FacebookMessenger513PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. marts 2025 - Udgivet: 8. oktober 2020

Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.

Måske har du også undret dig over hvad ganache er, hvordan man laver den og hvad man egentlig kan bruge sådan en chokolade ganache til.

Og så er du landet det helt rigtige sted, for her får du opskriften på den bedste ganache og alt hvad du ellers skal vide om den.

Indhold
  • Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
  • Hvad er ganache?
  • Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Hvad er det rigtige forhold mellem chokolade og fløde?
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Chokolade mazarinkage
  • Den du ved nok kage
  • Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
  • Chokoladefondue - inspiration og opskrifter
  • Verdens bedste brownie
  • FAQ
  • Kommentarer

Hvad er ganache?

Ganache er egentlig blot en chokoladecreme, som du kan anvende til utallige ting.

Jeg bruger den først og fremmest til at overtrække kager med eller som pynt på chokolademuffins. Men den er også uundværlig når du laver fyldte chokolader.

Her skal ganachen helst smages til med eksempelvis rom, likør, cognac, appelsinolie eller lignende. Alt efter eget ønske. Til brug på kager anvendes grundopskriften her.

billederesultat for hjemmelavet ganache
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

4.69 fra 54 stemmer
Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 396
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g fløde - piskefløde
  • 160 g mørk chokolade
  • 40 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Chokoladen hakkes groft på et skærebræt. Det skal ikke være alt for groft, men du behøver heller ikke hakke chokoladen voldsomt fint. Kom chokoladen i en skål.
  2. Fløden kommes i en lille gryde, hvorefter den koges op. Lad fløden koge et minuts tid.
  3. Tag gryden af kogepladen, og lad den køle ned til cirka 80 grader. Brug evt. et stegetermometer.
  4. Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt massen sammen.
  5. Tilsæt smør, og det skal altså være blødt smør, der har stået fremme ved stuetemperatur i en halv times tid.
  6. Rør din chokolade ganache sammen - den skal være blank.

Næringsindhold

Kalorier: 396kcalKulhydrater: 19gProtein: 4gFedt: 34gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.3gKolesterol: 51mgNatrium: 79mgKalium: 312mgKostfibre: 4gSukker: 10gVitamin A: 633IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 48mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu er den færdige chokolade ganache klar til brug. Skal den smøres ud på en kage, kan du lade den køle af indtil den har en passende konsistens.

Og så skal den sprøjtes ud via en sprøjtepose med stjernetyl som pynt, ja så skal den køles endnu længere ned i temperatur.

Du kan som sagt tilsætte forskellige slags smag til chokoladeganachen. Her passer 1-2 spiseskefulde cognac, rom eller likør godt, men prøv også med en stærk kaffe, krydderier eller frugtolier. Eksempelvis appelsin.

Se også hvordan du finder den bedste chokolade i vores smagstest af mørk chokolade.

Hvad er det rigtige forhold mellem chokolade og fløde?

AnvendelseChokolade : Fløde
Trøfler2 : 1
Fyld til tærter1.5 : 1
Glasur/overtræk1 : 1
Blød sauce1 : 2
Piskbar creme1 : 1 (afkølet og pisket)

Brug mere chokolade for fast konsistens, og mere fløde for blødere og tyndere ganache.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Chokolade mazarinkage

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache. Kagen er god til kaffe eller som den himmelsk gode dessertkage.
Gå til opskrift
chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache

Den du ved nok kage

4.7 fra 207 stemmer
Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Gå til opskrift
billede for den du ved nok kage

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse

Chokoladefondue - inspiration og opskrifter

5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
chokoladefondue med jordbær

Verdens bedste brownie

4.6 fra 22 stemmer
Brownie er en lækker og svampet chokoladekage med valnødder, der er nem at bage. Her er min opskrift på lækre brownies.
Gå til opskrift
billede med brownie

FAQ

Hvad er ganache?

Ganache er en simpel og luksuriøs emulsion af chokolade og fløde. Alt efter blandingsforholdet bruges den som fyld i kager, tærter eller macarons, som overtræk eller glasur, som trøffelmasse
og pisket creme til eks. topping på muffins og cupcakes.

Hvilken chokolade skal man bruge til ganache?

Du kan bruge flere typer af chokolade, men der er nogle ting du skal være opmærksom på:
Mørk chokolade: 55–70% kakao - klassisk og stabil.
Mælkechokolade: Brug mindre fløde (ca. 2:1 chokolade:fløde).
Hvid chokolade: Meget blød - brug 3:1 chokolade:fløde.
Brug ægte chokolade med kakaosmør, ikke overtræksknapper.

Hvordan opbevarer man ganache?

På køl i lukket beholder i op til 5 dage.
Frysning er muligt, men optø langsomt i køleskab.
Pisket ganache bør bruges samme dag for bedst konsistens.

Hvorfor skiller chokolade ganache?

En ganache skiller typisk på grund af for høj temperatur eller for voldsom omrøring. Løsning: Brug en stavblender forsigtigt, eller tilsæt lidt lun fløde og rør blidt for at samle den igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pipaluk

    juni 26, 2024 at 4:22 pm

    Godt

    Svar
  2. Sara Holm Jakobsen

    oktober 17, 2023 at 12:21 am

    Hvor længe kan det holde sig? 😁

    Svar
  3. Anette

    august 01, 2023 at 2:51 pm

    Kan man piske det luftigt?

    Svar
  4. Kathrine

    april 21, 2022 at 11:17 am

    hvor meget kommer der ud af opskriften?

    Svar
  5. monty

    august 01, 2019 at 1:19 pm

    hvor meget ganache bruges normalt til en lagkage af normal købestørrelse som overtræk?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required