Chokoladefondue er en hyggelig og lækker måde at spise dessert på. I sidder sammen og dypper en masse lækkerier i smeltet chokolade.
Chokoladefondue samler alle om bordet, hvor vi hver især laver vores egen sammensætning af dessertspyd.
Det er en hyggelig måde at afrunde et måltid på, og man kan vælge at spise noget uden chokolade eller gå all in og dyppe hvert eneste stykke i smeltet chokolade.
Det er en god ide at servere fonduen sammen med en god is, så der er lidt modspil til chokoladen. Du kan for eksempel lave en hjemmelavet vaniljeis.
Har du ikke et fonduesæt, er det intet problem. Her sætter du bare en skål med smeltet chokolade på bordet, og giver folk bambusspyd. Ellers kan du købe et sæt helt ned til 150 kroner.
Opskrift og ideer til chokoladefondue
Ingredienser
Chokoladesauce
- 300 gram mørk chokolade - mindst 70 %
- 1,5 dl piskefløde
Tilbehør
- 200 gram jordbær - hele
- 100 gram ananas - tern
- skumfiduser
- dadler
- marcipan - trillet i kugler
- blød lakrids - finsk for eks.
- banan - skiver
- popcorn
- saltstænger
- brødtern
Drys
- 1 skål kokosmel
- 1 skål nødder - hakkede
- lakridspulver
- krymmel
Sådan gør du
- Klargør alle de ingredienser, du vil bruge og kom dem i skåle.
- Det betyder, at du skal skylle jordbær og fjerne stilken, skære bananer i tykke skiver og ananas i tern.
- Når du har hældt de ønskede ingredienser i skålene, kan du smelte chokoladen. Det gør du ved at varme fløden op til kogepunktet og blande den hakkede chokolade i, varm op, imens du rører rundt.
- Når du har en lækker chokoladesovs, serverer du den i en skål på midten af bordet omgivet af tilbehøret - eller i små skåle, så folk har en skål hver.
- Nu kan I selv dyppe jeres lækre frugter, slikstykker eller brød i chokoladen. Skal der drys på, skal det gøres, så snart spyddet kommer op ad chokoladen.
- Begynder chokoladen at størkne, kan du hælde lidt piskefløde i og røre rundt. Ellers må I ud og varme det igennem.
Tips
Hvis I kun skal være voksne omkring bordet, kan du hælde lidt sprut i chokoladesaucen, før den serveres.
Du kan også marinere ananasstykkerne i rom, før de kommer på bordet. Se i øvrigt, hvordan du lettest skærer ananas ud.
Du kan bruge alle slags chokolade, for eksempel er lys chokolade bedre til børn end mørk.
Se også nogle af vores andre opskrifter og indlæg:

Comments
No Comments