Caramel Macchiato er den dejligste drik, som er fuld af velsmag. Den kan serveres varm eller kold, og smager som Starbucks berømte drik.
Caramel Macchiato er en af Starbucks mest elskede drikke. Den kan både fås varm og kold, og uanset temperatur er den bare lækker.
Men hvad gør man, når man er langt fra Starbucks? Laver sin egen selvfølgelig.
Opskriften her er med hjemmelavet vaniljesirup og karamelsauce, men kan du finde det i handelen, kan du jo købe begge, hvis du ikke gider at lave dem.
En varm sommerdag, en kold kaffedrik med karamel og en god bog, så er scenen sat til en rigtig hyggestund.
Opskrift på iskaffen Caramel Macchiato
Caramel Macchiato - iskaffe med karamel og vanilje
Ingredienser
Vaniljesirup
- 1,5 dl vand
- 1,5 dl sukker
- 1 vaniljestang
Iskaffen
- 1 dl espresso - instant eller brygget
- 4 dl mælk
- 2 spsk vaniljesirup
- 2 spsk karamelsauce - se opskriften her
- 10 stk isterninger
Sådan gør du
Vaniljesirup
- Hæld vand og sukker i en gryde. Bring det i kog.
- Del en vaniljestang på midten. Lirk kornene ud af den ene halvdel og kom dem sammen med den halve vaniljestang i sukkermassen. Gem den anden halvdel til senere brug.
- Lad sukkermassen simre i ti minutter på komfuret, sluk og lad den køle af.
Is Caramel Macchiato
- Bryg espresso eller brug frysetørret/instant espresso. Du skal bruge ca. en halv deciliter til hvert glas.
- Hæld først isterningerne op i to glas, derefter vaniljesirup og mælk. Rør rundt.
- Nu hælder du den afkølede kaffe ned i midten, så den danner et fint mønster.
- Til sidst topper du med karamelsauce og serverer til dig og en anden kaffe-elsker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens bytte vaniljesiruppen ud med andre sirupper som hasselnøddesirup, hvis du ikke ønsker vaniljesmagen i din Caramel Macchiato.
Hvis du hellere vil bruge kaffe brygget på kaffemaskinen, skal du lave den temmelig stærk.
Jeg foreslår, at du fordobler kaffe-målene i forhold til, når du brygger en almindelig kop kaffe.
Se også nogle af vores andre opskrifter og artikler:
Del dine ideer og tanker med os andre her: