Min opskrift på lækker iskaffe, der er kold kaffe med isterninger. Kaldes også for en Coffee Freddo, og den kan laves på forskellige måder.
Iskaffe er en lækker og kold kaffe. Som navnet jo antyder er det en kold kaffe med is, og den kaldes blandt andet også for en Coffee Freddo.
Indholdet kan varieres på forskellige måder, men her guider jeg dig igennem de mest normale måder at lave en god iskaffe på.
Opskriften er beregnet pr. person.
Ingredienser til iskaffe
1 deciliter stærk kaffe
1 stor teskefuld rørsukker
Isterninger
Kold mælk
Fremgangsmåde
- Kom kold kaffe op i et glas, og kaffen skal helst være stærk. Så lav en meget stærk kaffe, eller brug en dobbelt espresso.
- Kom rørsukker i og rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
- Tilsæt et par isterninger.
- Afslut med kold mælk i passende mængde, og du skal nok beregne ca. to deciliter kold mælk til en almindelig iskaffe. Nydes straks.
Dette er en klassisk opskrift på iskaffen, men der findes også andre varianter.
Coffee Freddo på italiensk
I Italien laves en Coffee Freddo typisk med en dobbelt esptresso og sirup. Afhængig af hvor sød du ønsker den, tilsættes 1-2 teskefulde sirup, som røres ud i kaffen.
Derefter kommes kold mælk i sammen med is.
Som sødemiddel i iskaffe kan anvendes almindeligt sukker, rørsukker, sirup eller brun farin. Hvor der skal i kaffen afhænger selvfølgelig af hvor sød du ønsker den.
Vælger du sirup, kan du anvende en helt almindelig lys sirup, eller prøve dig frem med en af de mere specielle kaffesirupper. De er dog også væsenligt dyrere.
Desuden skal der kold mælk til, og her kan man eventuelt piske mælken skummende med en lille mælkeskummer.
Iskaffe med kaffe isterninger
Der skal selvfølgelig is i iskaffen, og et ekstra godt tip er, at du fryser en en rest kaffe ned som isterninger.
De særlige kaffe isterninger gør altså bare iskaffen endnu bedre.
Se også mine opskrifter på: