Her får du min opskrift på hjemmelavet iste. Isteen er uimodståelig god, og så er den selvfølgelig nem at lave. Med te, rørsukker og citron.
Iste er en populær og læskende drik. Ikke kun i den varme, danske sommer, men også på andre tider af året.
Her får du min grundopskrift på en nem og hjemmelavet iste med rørsukker og citron.
Den kan laves af din egen yndlings te, og personligt foretrækker jeg en te, der også har lidt ingefær i sig. Det klæder nemlig isteen super godt.
Opskriften er beregnet til to personer, men er meget nem at gange op til flere.
Opskrift på iste
Ingredienser
- 2 deciliter te - kraftigbrygget
- 4 teskefulde rørsukker
- vand - koldt
- is - knust
- 1 økologisk citron
Sådan gør du
- Start med at brygge et par deciliter stærk te. Smagen kan du selv vælge, men jeg foretrækker en Puka med lemon, ingefær og honning til min iste. Teen brygges stærk, fordi den bliver fortyndet i glasset. Lad teen køle helt af.
- Find to flotte, og gerne lidt høje, glas frem.
- Fyld dem en tredjedel op med den kolde te, og kom to teskefulde rørsukker i hvert glas.
- Rør sukkeret helt ud i teen. Tilsæt mindre sukker, hvis du ønsker isteen mindre sød.
- Dernæst fyldes glassene nu yderligere en tredjedel op, nu med iskoldt vand.
- Til sidst fyldes isterninger eller knust i, og kom også gerne nogle mindre stykker citron ved.
- Pynt din iste med en halv skive citron på kanten, og servér straks.
Næringsindhold
Note
Isteen er bedst, når den er frisklavet.
Hvis du lader din iste stå i lang tid, kan den blive lidt mere bitter og kedelig i smagen.
Så lav den og servér den helt kold og frisk. Så er den bedst.
Se også her hvordan du laver en hjemmelavet lemonade.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments