Cæsarsalat er en klassisk salat, der blandt andet laves med brødcroutoner og romainesalat. Her er det opskriften fra Newyorker By Heart, og den er god!
Traditionelt er en cæsarsalat lavet af romainesalat og brødcroutoner, der vendes i en dressing med blandt andet olivenolie, citron og æg.
Typisk er der også ansjoser og worcestersauce i en cæsarsalat, men denne opskrift fra Newyorkerbyheart.com er altså uden ansjoser. Sikkert til glæde for nogen, og for jer andre - du ka bare tilsætte ansjoser som du synes.
Opskriften på Caesar Salad a la Newyorkerbyheart er beregnet til fire personer.
Ingredienser til cæsarsalat
Italiensk brød
God olivenolie
Maldon sea salt
Friskkværnet peber
1 moden avocado
2 kyllingebryster
Hvidløg
Romaine salat
1 pk. bacon i skiver
Frisk rosmarin
Frisk parmesanost
Dressing
Groft salt
Friskkværnet peber
Worcestershiresauce (Lea&Perrins er den bedste - synes jeg)
1 spsk. dijonsennep
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
Hvidløg
Olivenolie
Saft af ½ citron
Fremgangsmåde
- Skær skiver af brødet og halver det evt. (alt efter behag).
- Hæld olivenolie på panden og kom lidt finthakket hvidløg på. Steg brødskiverne deri og lad det dryppe af på køkkenrulle. Drys med det samme med Maldon salt.
- Steg kyllingebrysterne i hvidløgsrester fra croutonerne og gerne lidt frisk rosmarin. Krydr godt med salt og peber. Når de er gennemstegte skæres de i skiver og køler lidt af.
- Tag stenen ud af avocadoen og skær den i skiver, dryp med lidt citron så den ikke bliver brun og krydr med salt og peber.
- Steg bacon sprødt og lad det dryppe af og afkøle lidt.
- Dressing: Pres hvidløg i en skål, bland det med lidt groft salt og friskkværnet peber. Kom 1 æggeblomme i og pisk 1 spsk. dijonsennep i, så det bliver cremet. Rør nu olivenolie i lidt efter lidt, så det bliver tykt (det skal være ret tykt når det er færdigt), pres citronsaften i, kom også worcestershiresauce i og rør godt rundt. Lad det stå og trække i ½ times tid, så smagen samler sig.
- Anretning: Læg romaine salat dekorativt på hver tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg avocadoskiver, kyllingeskiver og baconskiver på.
- Kom "croutonerne" ved og dryp med dressingen.
- Høvl tilsidst flager af frisk parmesanost over og server.
Tips
Jeg valgte at lave store "croutoner", fordi jeg synes at det ser dekorativt ud!
Men du kan selvfølgelig lave dem i den størrelse du synes.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!