Nem opskrift på en hurtig Tex Mex salat med kylling og majs. Den bruges som en hovedret, og den tager ikke lang tid at lave. En rigtig hyggelig og sund ret.
Tex Mex salat er altid lækkert at sætte på bordet, og det uanset om det er på en travl hverdag eller som hyggelig gæstemad.
Indholdet kan varieres som du synes, og retten er det man vist kan kalde nippe-mad. Her nipper man det fra fadet, som man lige har lyst til.
Her er den mexicansk-inspirerede kyllingesalat lavet med blandt andet majs, og tilbehøret er blandt andet avocado og tortilla chips.
Opskriften er beregnet som en god hovedret til fire personer.
De enkelte mængder kan selvfølgelig nemt justeres til som du synes.
Ingredienser til tex mex salat
500 gram kyllingebryst filet
1 portion taco mix - se opskrift i link
Olivenolie til stegning
150 gram majs
150 gram frisk spinat
1 agurk
200 gram små tomater
2 avocado
1 rødløg
150 gram tortilla chips
1 glas taco sauce
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern, og brunes på en pande i lidt olie. Steg cirka fire minutter.
- Tilsæt taco mic i passende mængde - afhængig af hvor stærk du ønsker kødet til din tex mex salat. Jeg plejer at bruge 4-5 teskefulde. Lad det brune med et minuts tid.
- Kom så majs på panden og steg videre i et par minutter mere, så kyllingestykkerne er gennemstegte. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olivenolie.
- Spinat skylles grundigt og slynges tør. Agurk skæres i mindre tern, og tomaterne i kvarte, Avocado skæres i skiver (se her hvordan du nemt får skrællen af en avocado). Rødløg snittes fint.
- Find et stort fad frem, hvor du har plads til hele din tex mex salat.
- Anret kylling og majs på fadet. Ved siden lægges spinat, og derefter følger resten af ingredienserne hele vejen rundt. Læg også tortilla chips ved i fadet - eller anret dem i en skål ved siden af.
- Taco sauce hældes også i en lille skål.
Tex mex salat
Den færdige tex mex salat serveres eventuelt med små både af lime og en guacamole til.
Se også mine opskrifter på: