Hjemmelavet taco spice mix er bedre end de pulverbreve, som du køber. Og det er nemt at lave din egen mexicanske krydderiblanding.
Hjemmelavet taco spice mix tager to minutter at røre sammen, og så undgår du de tilsætningsstoffer, der bruges i de færdige pulverversioner.
Når først du har lavet denne omgang mexikanske krydderi én gang, ja så køber du aldrig andet.
Det her er mit bedste bud på den mexicanske krydderiblanding, men du kan jo selvfølgelig selv justere de enkelte ingredienser til, som du nu synes. Eventuelt med mere eller mindre chili.
Opskriften er beregnet til 500 gram oksekød.
Opskrift på hjemmelavet taco spice mix
Ingredienser
- 3 fed hvidløg - finthakkede
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk spidskommen
- 0,5 tsk chilipulver - eller en hel hvis du er til chili
- 2 tsk paprika
- 1 tsk rørsukker
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak hvidløgsfed helt fint, eller pres dem. Jeg kan godt lide dem finthakkede, da det giver synlige stykker hvidløg, men det er en smagssag.
- Kom hvidløg op i en skål, hvor du også tilsætter de øvrige ingredienser.
- Bland det hele forsigtigt, men godt, sammen, og lad det trække nogle få minutter, før du bruger det.
- Hjemmelavet taco spice mix kan bruges til kyllingestrimler eller oksekød. Under opskriftsboksen her, finder du vejledning til, hvordan du laver oksefyld til tacos og tortillas med krydderiblandingen.
Sådan laver du taco- og tortillafyld
Hjemmelavet taco spice mix bruger du sammen med hakket oksekød på følgende måde: Svits oksekødet grundigt på en varm pande. Det skal svitses godt af, da det er bruningen, der giver den gode smag.
Kom så dit mexicanske krydderi ved, og rør rundt. Lad det svitse et par minutter, så du får udløst alle smagsnuancerne i krydderierne.
Hæld en dåse hakkede tomater ved, eventuelt også en smule vand, og lader det småsimre 5-7 minutter. Smag eventuelt til med lidt mere salt. Nu er dit fyld klar.
Husk også en god salat, agurk og tomat i tern, majs, jalapenos, forårsløg, peberfrugt eller hvad du ellers vil have i.
Se også opskrifterne her:
Tacos med svinekød og ananassalsa

Comments
No Comments