• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Bruschetta med squash - opskrift på grøn forret

Bruschetta med squash - opskrift på grøn forret

Bruschetta med squash
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. juli 2023 - Udgivet:  8. januar 2021

Bruschetta med squash, spinat og en duftende estragondressing er flot som forret eller blot som en sprød frokost. Her får du opskriften.

Bruschetta med squash, som er revet i spaghetti-lignende strimler, ser så fin ud, når den serveres.

Var jeg kunstanmelder, ville jeg kalde det et studie i grønt. Og grønt er det, dels fra squashen, dels fra babyspinat og dels fra pestoen.

Pestoen anbefales at blive lavet på estragon, men hvis du er basilikum-elsker, kan du sagtens udskifte estragon med basilikum.

Opskriften er udviklet af Oliviers & Co, der har specialiseret sig i olivenolie, og de anbefaler, at man bruger en frisk og "græsagtig" ekstra jomfruolivenolie som L'Extraverte til retten.

Ekstra jomfruolivenolie regnes for den olivenolie, der har den bedste kvalitet, og der er en række krav til produktionen. Blandt andet er det forbudt at tilsætte smag og duft til den.

Opskrift på bruschetta med squash

Bruschetta med squash
Karen SenecaKaren Seneca

Bruschetta med squash og spinat

5 fra 2 stemmer
Bruschetta med squash, spinat og en duftende estragondressing er flot som forret eller blot som en sprød frokost. Her får du opskriften.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 stk
Ret: Forret, Vegetar
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 skiver surdejsbrød
  • 2 stk squash - skyllet og tørret
  • 2 stk bøffelmælksmozzarella - i skiver
  • 150 g babyspinat - skyllet og tørret
  • salt og friskkværnet peber
Estragonpesto
  • 2 håndfulde krydderurter - basilikum eller estragon
  • 40 g parmesan
  • 30 g pinjekerner
  • ½ fed hvidløg
  • 3-4 spsk olivenolie - For eks. L'Extraverte
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pluk krydderurtebladene af stilkene og hak dem fint i blenderen sammen med ost, hvidløg, pinjekerner og olivenolie.
  2. Olivenolien tilsættes gradvist, indtil pestoen er cremet, men flydende. Smag til med citronsaft, salt og peber efter smag.
  3. Skær eller riv squash i lange tynde strimler på et rivejern eller et mandolinjern.
  4. Læg squash-strimlerne i en skål og hæld pestoen over. Bland forsigtigt til pestoen er godt fordelt på alle squash-strimlerne.
  5. Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.
  6. Fordel squash-strimlerne på brødskiverne sammen med mozzarellaen.
  7. Anret brødene på et fad sammen med spinatbladene og top med lidt olivenolie og salt og peber og krydderurteblade.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om italienernes bruschettas

De ristede brød med olivenolie og hvidløg kom til verden allerede i 1500-tallet. Det handlede om at bruge det brød, som var ved at blive for gammelt.

Traditionelt gned man bare brødet ind i hvidløg, hvorefter det blev penslet med olivenolie. Senere kom tomater, basilikum og mozzarella til som top.

Ordet bruschetta opstod fra bruscare på romersk dialekt, som betyder at riste over kul.

Her er andre opskrifter på bruschettas, som du kan eksperimentere med, hvis du også er vild med de sprøde italienske brød:

Grillede bruschetta med gedeost

5 fra 3 stemmer
Prøv denne opskrift på de lækreste bruschetta med gedeost. De kan laves på grilleneller i ovnen og smager skønt af sydens sol.
Gå til opskrift
Kan du lige gedeost, skal du prøve disse lækre bruschetta med gedeost. Her er de lavet med rosmarin og en dusk persille på toppen, men de kan krydres som du ønsker. Foto: Charlotte Mithril

Bruschetta

4.9 fra 26 stemmer
Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Ofte daggammelt brød med olie, hvidløg, parmaskinke og ost.
Gå til opskrift
billederesultat for bruschetta

Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

4.5 fra 2 stemmer
Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.
Gå til opskrift
Italiensk vegetarret med bruschetta
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required